Η κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου «South Stream» και του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη θα βρεθούν στο επίκεντρο των συνομιλιών του Ρώσου προέδρου, Ντιμίτρι Μεντβέντεφ, με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, σύμφωνα με το Ρωσικό Πρακτορείο «Interfax».

«Τα μεγάλα αυτά κοινά σχέδια βρίσκονται στο στάδιο της δραστήριας υλοποίησής τους», δήλωσε στο πρακτορείο Πηγή του Κρεμλίνου και σημείωσε ότι «ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί σε ζητήματα εμπορικής- οικονομικής συνεργασίας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Παρά την αισθητή μείωση του όγκου των συναλλαγών που προκλήθηκε από τη διεθνή οικονομική κρίση, υπάρχουν καλές προοπτικές για την εντατικοποίηση της αμοιβαία επωφελούς εταιρικής σχέσης Ελλάδας- Ρωσίας», επεσήμανε η ίδια πηγή στο «Interfax».

Σύμφωνα με το Κρεμλίνο προγραμματίζεται επίσης να θιγούν και διεθνή προβλήματα και ιδιαιτέρως να συζητηθεί η πρωτοβουλία του προέδρου Μεντβέντεφ για ένα νέο σύμφωνο ευρωπαϊκής ασφάλειας, οι σχέσεις Ρωσίας- Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ρωσίας – ΝΑΤΟ και η διευθέτηση σειράς περιφερειακών ζητημάτων.

Οι κκ Μεντβέντεφ και Παπανδρέου θα συζητήσουν παράλληλα την πολιτιστική και ανθρωπιστική συνεργασία των δύο χωρών όπου παρατηρείται «παραδοσιακά ανοδική δυναμική».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως επισημαίνει το Πρακτορείο πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη του Γιώργου Παπανδρέου στη Ρωσία με την ιδιότητα του πρωθυπουργού και μεταξύ άλλων θα συναντηθεί και με το Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν, στο πλαίσιο της ανάπτυξης του πολιτικού διαλόγου μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας, ο οποίος βασίζεται στην κοινή διακήρυξη για την εμβάθυνση των σχέσεων των δύο χωρών και στον προγραμματισμό για την ανάπτυξή τους για τα έτη 2010-2012.

Ο κ. Παπανδρέου αναμένεται να αφιχθεί απόψε στη Μόσχα στο κυβερνητικό αεροδρόμιο «Βνούκοβο» περί τις 6:40 (ώρα Ελλάδας).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης