Σε απεργία πείνας προχώρησαν, την Τετάρτη, περίπου 80 Ουκρανοί, υπάλληλοι καθαριότητας της περιοχής γύρω από την πυρηνική μονάδα του Τσερνομπίλ, μετέδωσε το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters. Οι εργαζόμενοι έχουν στήσει σκηνές στην πόλη Ντόνετσκ, ζητώντας να ικανοποιηθούν τα οικονομικά τους αιτήματα, με βασικότερο όλων την αύξηση του ποσού της σύνταξής τους.

Πρόσφατα, η κυβέρνηση του προέδρου Victor Yanukovych αποφάσισε τη μείωση των συντάξεων σε ορισμένες κατηγορίες του πληθυσμού, συμπεριλαμβανομένων και των καθαριστών του Τσερνομπίλ, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί το έλλειμμα στα Ασφαλιστικά Ταμεία του κράτους. Αν και αυτές οι μειώσεις έχουν κριθεί παράνομες από πολλά δικαστήρια της Ουκρανίας, το αρμόδιο Ταμείο συνεχίζει να καταβάλλει τις συντάξεις μειωμένες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι απεργοί πείνας έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να φύγουν από το προαύλιο της περιφερειακής έδρας του Ταμείου Συντάξεων, μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Οι αντιδράσεις των πολιτών στην Ουκρανία μετά τη γνωστοποίηση του προγράμματος περικοπών στις συντάξεις πριν από έναν περίπου μήνα παραμένουν έντονες. Εκατοντάδες καθαριστές διαδήλωσαν χθες για τις μειώσεις στις συντάξεις την ίδια στιγμή που στην πόλη Λβιβ, στο δυτικό τμήμα της χώρας, δεκάδες άλλοι εισήλθαν στα γραφεία της τοπικής έδρας των συνταξιοδοτικών Ταμείων.

Δείτε το video…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης