Η ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΜΟΥΤΣΑΤΣΟΥ
«Πρώτη φορά στη Συγγρού…»
Μαζί της ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΧΑΤΖΗΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Σάββατα Δεκεμβρίου 2011
10/12, 17/12, 24/12, 31/12

Μπροστά σ’ αυτόν τον δύσκολο χειμώνα, η ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΜΟΥΤΣΑΤΣΟΥ, αποφασίζει
τελικά να κατέβει στη Συγγρού, διατηρώντας το επίπεδό της αφού επιλέγει το UP STAGE του ΓΥΑΛΙΝΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σ’ αυτή της την απόφαση ευτυχώς δεν είναι μόνη της, αφού θα έχει την προστασία του ΣΤΑΜΑΤΗ ΧΑΤΖΗΕΥΣΤΑΘΙΟΥ.

Στην ερώτησή μας για το τι ήταν αυτό που την οδήγησε σ’ αυτήν την επιλογή,
η Αναστασία μας απάντησε πως, απλά ήταν επιθυμία χρόνων να μπορέσει κάποτε να εμφανιστεί σε μια μουσική σκηνή, που περιβάλλεται από καλά ξενοδοχεία, τράπεζες, πολυσινεμά κ.λ.π. και ότι αν ήταν για «πάρα κάτω» δεν θα το αποφάσιζε.

Στο σχόλιό της αυτό ο Σταμάτης κούνησε το κεφάλι του επιδοκιμαστικά. Καταλαβαίνουμε, λοιπόν, ότι μια αρμονική συνεργασία βρίσκεται σε εξέλιξη, σε μια εποχή που προσπαθεί να γίνει μόδα η συναίνεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το περιεχόμενο του προγράμματος το έφτιαξαν όπως – όπως , η Αναστασία και ο Σταμάτης, με τραγούδια δικά τους, αλλά και άλλων που ζηλέψανε, προσπαθώντας
με δυσκολία να συγκεντρωθούν σ’ αυτό, μιας και έπρεπε ενδιάμεσα να σταματούν και
να βλέπουν ειδήσεις, μην και έπεφτε η κυβέρνηση, εν αγνοία τους, οπότε θα έπρεπε
να αναβάλουν…

Τα κείμενα, η ιδέα και τα επιτυχημένα αστεία που θα ακούσετε, είναι κατά βάση της Αναστασίας, αλλά για το καλό της συναίνεσης, μας είπε ότι συνέπραξε και ο Σταμάτης, ο οποίος όμως δεν ξέρει ότι το ξέρουμε…

Οι φωτογραφίες που συνοδεύουν την παράσταση είναι από άλλο concept και έτσι αυτοί οι δύο, Αναστασία και Σταμάτης, είναι εκτός τόπου.

Για τέσσερις μοναδικές παραστάσεις, τα Σάββατα του Δεκεμβρίου, με έναρξη στις 10 του μήνα, σας περιμένουμε για να διασκεδάσουμε με καλά τραγούδια και ανάλαφρο – αστείο κλίμα, κόντρα στην αίσθηση των καιρών που διανύουμε …

Τιμή εισιτηρίου: 15 euro (περιλαμβάνει το πρώτο ποτό).
Ώρα έναρξης: 22.00.

Καλλιόπη Βέττα – Γιάννης Κ. Ιωάννου

«Ξαφνική Βροχή …»
στο Gialino Up Stage
Παρασκευές Δεκεμβρίου 2011
2/12, 9/12, 16/12, 23/12

Με τα ωραιότερα τραγούδια της θα μας ταξιδέψει η μαγευτική φωνή της Καλλιόπης Βέττα και το πιάνο του γνωστού συνθέτη και παραγωγού Γιάννης K. Ιωάννου, για τέσσερις μοναδικές παραστάσεις, τις Παρασκευές του Δεκεμβρίου, στο Gialino Up Stage, με έναρξη στις 2 Δεκεμβρίου.

Τραγούδια από το νέο τους δίσκο, με τίτλο «Ξαφνική βροχή», αγαπημένα τραγούδια από παλαιότερους δίσκους τους, αλλά και με μια ανθολογία τραγουδιών από συνθέτες και τραγουδοποιούς παλαιότερους και νεότερους, θα μας συντροφέψουν για μια σειρά παραστάσεων, γεμάτη αρώματα και αναμνήσεις …

Η φωνή της Καλλιόπης έχει χαρακτηριστεί ως μια από τις ωραιότερες και πιο μελωδικές ανάμεσα στους τραγουδιστές της γενιάς της. Με διακρίσεις και συνεργασίες που
θα ζήλευαν πολλοί συνάδελφοι της, η Καλλιόπη κρατάει την έντεχνη μουσική ψηλά
και μας δείχνει νέους μουσικούς δρόμους.

Η Καλλιόπη Βέττα είναι γνωστή και ιδιαίτερα αγαπητή στο ευρύ κοινό από τις ανεπανάληπτες ερμηνείες της στο «Κονσέρτο για μια Φωνή», «Νυχτερινό Παζάρι στο Μαρακές», στο «Στο Λιβυκό», «Η ζωή είναι ωραία», στα τραγούδια των προσωπικών της δίσκων: «Στη χώρα των Ασμάτων», «Στο Φως», «Καλειδοσκόπιο», «Horizon», «Best of Kalliopi Vetta» καθώς επίσης και από τις πολλές προσωπικές της συναυλίες, αλλά και τις συνεργασίες της με τον Γιώργο Νταλάρα, τον Μάριο Φραγκούλη, την Λαϊκή ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης και πολλούς άλλους, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

H καλλιτεχνική επιμέλεια τoυ προγράμματος ανήκει στον Γιάννη Κ. Ιωάννου, ένας ιδιαίτερα αγαπημένος συνθέτης και μουσικός, που έχει γράψει κορυφαία τραγούδια πολλών ερμηνευτών και έχει συμπράξει με μεγάλες ορχήστρες και ερμηνευτές.

Τιμή εισιτηρίου: 15 euro (περιλαμβάνει το πρώτο ποτό).
Ώρα έναρξης: 22.00.

Jamming Funkers

Ροκ βραδιές
στο Gialino Up Stage
Για όλες τις Πέμπτες του Δεκεμβρίου 2011

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου
Special guest: Ραλλία Χρηστίδου

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου
Special guest: Νίκος Μίχας

Ένα ελληνικό pop, soul funk, αλλά και με ροκ διάθεση, μουσικό συγκρότημα, που παίζει πολύ γνωστές διασκευές τραγουδιών των δεκαετιών ’70 και ’80, όπως James Brown και Aretha Franklin, αλλά και διασκευές σύγχρονων και πολύ αγαπημένων σύγχρονων
διεθνών ερμηνευτών, όπως Anastasia, Duffy, Amy Winhouse, Beyonce, Pink, Jamiroqua Alicia keys,Cristina Aguilera και πολλών άλλων, θα απολαύσουμε στο Gialino Up Stage, για όλες τις Πέμπτες του Δεκεμβρίου.

Πενταμελές σχήμα, πολύ ζωντανό και με μια πολύ ιδιαίτερη φωνή ως leader, την Ιώ Νικολάου, που διακρίνεται για την έκταση της φωνής της, αλλά και για την μοναδική σκηνική της παρουσία, μόνιμη ερμηνεύτρια τα τελευταία χρόνια σημαντικών ελλήνων συνθετών, όπως ο Μίμης Πλέσσας και ο Γιώργος Χατζηνάσιος.

Το σχήμα δημιουργήθηκε για να κάνει, κυρίως, ζωντανές εμφανίσεις και η πλήρης σύνθεσή του είναι:
Ιώ Νικολάου (τραγούδι)
Ερρίκος Σπιλιωτόπουλος (μπάσσο)
Παπαδημητρίου Πλάτων (κιθάρα)
Μίλτος Pistof (πλήκτρα)
Σπύρος Τσοπελάκος (τύμπανα)

Το πρόγραμμά τους είναι πολύ δυναμικό και διασκεδαστικό, γεμάτο αγαπημένα κομμάτια της διεθνούς μουσικής σκηνής, που θα ξεσηκώσουν το κοινό.

Το πρώτο τραγούδι που βγαίνει τώρα στα ραδιόφωνα, σε δική τους διασκευή, είναι το
«La luna negra» και είναι μια μεταφορά του παλιού και αγαπημένου τραγούδι του Μίμη Πλέσσα, «Με πήρε η νύχτα» της Τζένης Βάνου, το οποίο έχουν διασκευάσει με ένα σύγχρονο ροκ – beat ήχο, σε ισπανικούς στίχους της Χρύσας Μολογιάννη.

Στο Gialino Up Stage συμπράττουν μαζί τους καταξιωμένοι έλληνες τραγουδιστές,
που θα ερμηνεύουν δικά τους τραγούδια, αλλά και αγαπημένα τραγούδια διεθνούς ροκ ρεπερτορίου. Έτσι, την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου κοντά μας θα έχουμε την Ραλλία Χρηστίδου και την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου τον Νίκο Μίχα και οι δύο σε μια εμφάνιση έκπληξη …

Μην τους χάσετε!!!

Τιμή εισιτηρίου: 15 euro (περιλαμβάνει το πρώτο ποτό).
Ώρα έναρξης: 22.00.

Ο Ορφέας συναντά τη μουσική στο Gialino Up Stage

Φέτος το Δεκέμβρη, μια δυνατή μουσική συνεργασία ξεκινά. Ο Ορφέας, με το μουσικό του στίγμα εδώ και τέσσερα χρόνια στο διαδίκτυο, συναντά το Gialino Up Stage για όμορφες βραδιές γεμάτες μουσική. Στο ζεστό και φιλόξενο χώρο του Γυάλινου, ο Ορφέας, με βαθιά προσήλωση και πίστη στο καλό τραγούδι, διοργανώνει το φετινό χειμώνα μουσικές βραδιές, ξεκινώντας από τις 30 Νοεμβρίου.

Στις βραδιές του Ορφέα στο Gialino Up Stage η μουσική ταξιδεύει ανάμεσα στο χθες και στο σήμερα, τραγουδά λαϊκά, έντεχνα, ροκ και εναλλακτικά και φωτογραφίζεται μαζί με τους ανθρώπους της, παλιούς και νέους, σε φόντο πάντα πολύχρωμο.

Στις βραδιές του Ορφέα, η μουσική έχει τον πρώτο λόγο. Ή, μάλλον, η μουσική έχει το μόνο λόγο.
Πιο αναλυτικά, ο Ορφέας θα παρουσιάσει:

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου
ΑΣΠΑΣΙΑ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ – «Ειπωμένα και ανείπωτα»
Special guest: Παντελής Θαλασσινός

Μετά από χρόνια, επιτυχημένων συνεργασιών και συμμετοχών, στο πλάι σπουδαίων δημιουργών της Ελληνικής μουσικής σκηνής, η Ασπασία Στρατηγού πραγματοποιεί μια παράσταση όπου, συνταξιδεύουν τα καινούρια τραγούδια της, από τον πρώτο της προσωπικό δίσκο «Τα έργα της καρδιάς»(ΜΕΤΡΟΝΟΜΟΣ/2011), αλλά και παλιά κομμάτια από την Ελληνική δισκογραφία, όλα παιγμένα και ενορχηστρωμένα με φαντασία και εκρηκτική διάθεση.

Μαζί της ο Θοδωρής Μέρμηγκας στο τραγούδι, o Νίκος Μέρμηγκας στο πολίτικο λαούτο και στο μπουζούκι, ο Βασίλης Κετεντζόγλου στην κλασική κιθάρα, ο Νίκος Γύρας στο κόντρα μπάσο και ο Δημήτρης Εμμανουήλ στα κρουστά.
Στη σκηνή θα βρεθεί καλεσμένος ο σπουδαίος τραγουδοποιός Παντελής Θαλασσινός.

Τρίτη 6 και 13 Δεκεμβρίου
ΣΜΥΡΝΗ- ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ – «Σμυρνέικο Ρεμπέτικο & Tango – Βίοι Παράλληλοι»

Δυο μεγάλα λιμάνια – κέντρα επικοινωνίας. Δυο κοσμοπολίτικες Μητροπόλεις, κοιτίδες μείξης λαϊκών πολιτισμικών στοιχείων, διαμόρφωσης, γέννησης και δημιουργίας νέων μουσικών ιδιωμάτων (τύπων) της εποχής του Μεσοπόλεμου , που έγιναν ο κορμός εθνικών μουσικών . Δύο πόνοι, δυο καημοί – έρωτες κι ελπίδες.

Το πρόγραμμα ΣΜΥΡΝΑΙΙΚΟ ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ & ΤANGO – Bίοι Παράλληλοι επικεντρώνεται στην κλασσική εποχή αυτών των μουσικών ειδών και περιλαμβάνει τραγούδια του Σμυρναίικου Ρεμπέτικου και του Tango της δεκαετίας 1922 -1933 με το αυτό θεματικό αντικείμενο, που μεταφέρουν στις συνθήκες ζωής της εποχής εκείνης:

Ερμηνεύουν ο Κώστας Καλαφάτης – Σμυρναίικο Ρεμπέτικο –και ο Αργεντινός Bruno Dandό.

Παίζουν οι μουσικοί : Ηρακλής Βαβάτσικας – Μπαντονεόν / Yπεύθυνος Ορχήστρας, Τζέϊμι Σμιθ – Βιολί, Θανάσης Σοφράς – Μπάσο & Βασίλης Κετεντζόγλου – Κιθάρα

Τετάρτη 7 και 14 Δεκεμβρίου
ΕΥΑ ΚΑΝΕΛΛΗ – «Η Εύα Κανέλλη σε γυναικεία κλασικά λαϊκά»

Η Εύα Κανέλλη – μια , μεγάλης αξίας, λαϊκή φωνή, με γερές ρίζες από το παρελθόν του λαϊκού μας τραγουδιού – μας παρουσιάζει, με την φωνητική κι ερμηνευτική δεινότητά της, τα καλύτερα από τα κλασικά γυναικεία λαϊκά τραγούδια.

Ξεκινώντας από την Ρόζα Εσκενάζυ και φτάνοντας ως τη Χαρούλα Αλεξίου, κάνει στάσεις, σε γυναικείες λαϊκές φωνές και τραγούδια, που άφησαν εποχή και θεωρούνται κλασικά. Παράλληλα, βέβαια, τους βάζει τη δική της ισχυρότατη προσωπική λαϊκή σφραγίδα, κάνοντάς τα να μας αφορούν και σήμερα.

Τετάρτη 21 & 28/12
ΣΑΒΒΕΡΙΑ ΜΑΡΓΙΟΛΑ & ΑΜΑΛΙΑ ΤΑΤΣΗ – «Εντεχνολαϊκοί διάλογοι»

Δυο νέες όμορφες φωνές και παρουσίες, δυο ελπιδοφόρες τραγουδίστριες, η Σαββέρια Μαργιολά κι η Αμαλία Τάτση συναντιόνται και συνδιαλέγονται μουσικά κι ερμηνευτικά.

Η Σαββέρια Μαργιολά, μια φωνή με γνήσια λαϊκά ηχοχρώματα τραγουδάει λαϊκά
κι η Αμαλία Τάτση, μια έντεχνη λυρική φωνή τραγουδά έντεχνα. Αλλά κι οι δυο μαζί δοκιμάζουν, μέσα από τραγούδια και ντουέτα, να μας παρουσιάσουν τους αρμούς
που ενώνουν το λαϊκό και το έντεχνο στο εντεχνολαϊκό.
Φιλική Συμμετοχή: Βασίλης Γισδάκης

Μαζί τους οι μουσικοί:
Δημήτρης Μαργιολάς – ενορχηστρώσεις / μπουζούκι
Μάριος Μουρμούρας – κιθάρα
Νίκος Καλατζάκος – πλήκτρα
Ανδρέας Τράπαλης – βιολί
Αγγελίνα Τκάτσεβα – σαντούρι

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου
ΟΙ ΕΡΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ ΤΟΥ ΟΡΦΕΑ

Μια νέα γενιά μουσικών, τραγουδοποιών και τραγουδιστών, που αναζητά το δρόμο για τη δισκογραφία, κι ο «ΟΡΦΕΑΣ» τους δίνει το βήμα να παρουσιάσουν δείγμα της δουλειάς τους, μαζεύονται για μια πλουραλιστική μουσική γιορτή, που θα την χαρακτηρίζει το νεανικό σφρίγος, το κέφι κι η αισιοδοξία.

Ελάτε προπαραμονή του νέου χρόνου να διασκεδάσετε με την μουσική παρέα του «ΟΡΦΕΑ».
Σας περιμένουμε!!!

Τιμή εισιτηρίου για όλες τις παραστάσεις του Ορφέα είναι 15 euro (περιλαμβάνει το πρώτο ποτό).
Ώρα έναρξης: 22.00.

E-Orfeas.gr
Eπικοινωνία:
Τάσος Καραντής – κιν. 6946 724592, akarantis@cyta.gr
Δώρα Παπαδοπούλου – κιν. 6950 565852- papadopoulou.dora@gmail.com

Οργάνωση – Πληροφορίες – Κρατήσεις:
Γυάλινο Up Stage – Λεωφ. Συγγρού 143, Ν. Σμύρνη – Τηλ. 210 9315600

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης