Ορατό είναι για τον πρόεδρο της Βενεζουέλας, Hugo Chavez, το ενδεχόμενο ενός «πυρηνικού πολέμου» στη Μέση Ανατολή, στη σκιά της πρόσφατης επιδείνωσης των σχέσεων του Ιράν με τη Δύση.

Έκθεση της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (IAEA), η οποία δημοσιεύτηκε πριν από λίγες ημέρες, επισημαίνει ότι η Τεχεράνη διεξάγει έρευνες για την απόκτηση ατομικής βόμβας. Το Ιράν έχει επανειλημμένα τονίσει ότι το πυρηνικό της πρόγραμμα χρησιμοποιείται για ειρηνικούς σκοπούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αυτή τη στιγμή υπάρχει κίνδυνος ενός πυρηνικού πολέμου, ο οποίος μπορεί να σημάνει το τέλος του κόσμου. Οι πρώτοι που ευθύνονται για τον κίνδυνο αυτόν είναι η κυβέρνηση των Η.Π.Α. και οι σύμμαχοί τους, ανάμεσά τους και το Ισραήλ, που έχουν στην κατοχή τους πολλές ατομικές βόμβες», τόνισε.

Τόσο οι Η.Π.Α. όσο και η Ευρωπαϊκή Ένωση συνεχίζουν να ασκούν πιέσεις στο Ιράν να επιτρέψει σε εμπειρογνώμονες της ΙΑΕΑ να επισκεφτούν τις εγκαταστάσεις της χωρίς περιορισμό εισόδου, προκειμένου να «απαντήσει με ειλικρίνεια στις ανησυχίες της διεθνούς κοινότητας».

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης