Την πρώτη της τηλεοπτική συνέντευξη έδωσε χθες στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC η Gabrielle Giffords. H γερουσιαστής των Δημοκρατικών εμφανίστηκε στην εκπομπή της Diane Sawyer, «20/20 programme», όπου και μίλησε για την περιπέτειά της μετά τη δολοφονική επίθεση που δέχτηκε τον περασμένο Ιανουάριο από ένοπλο στην Αριζόνα.

Η Gabrielle Giffords θεωρείται σύμβολο δύναμης, πίστης και ενότητας στις Η.Π.Α. καθώς κατάφερε όχι μόνο να επιζήσει από τις σφαίρες που είχε δεχτεί αλλά και να αναρρώσει σε μεγάλο βαθμό από τα τραύματά της, τα οποία της είχαν προκαλέσει σημαντικά προβλήματα τόσο στην ομιλία όσο και στην κίνηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επίθεση είχε σημειωθεί στο Τόκσον της Αριζόνα και εκείνη την ημέρα είχαν χάσει τη ζωή τους έξι άνθρωποι και 13 ακόμα είχαν τραυματιστεί. Ο δράστης της επίθεσης, Jared Loughner, νοσηλεύεται σε ειδική μονάδα παρακολούθησης ψυχικά διαταραγμένων μέχρι τη στιγμή που οι γιατροί θα ανάψουν το «πράσινο» φως προκειμένου να οδηγηθεί σε δίκη. Στην κατάθεσή του έχει δηλώσει πως είναι αθώος.
«Αισθάνομαι πολύ καλά ωστόσο η ανάρρωσή μου ήταν πολύ δύσκολη. Έπρεπε να μάθω από την αρχή απλές καθημερινές κινήσεις, συμπεριλαμβανομένου ακόμα και του χαμόγελου», τόνισε.

Δίπλα της βρισκόταν ο σύζυγός της και αστροναύτης, Mark Kelly, ο οποίος ήταν επικεφαλής της τελευταίας αποστολής του Atlantis το προηγούμενο καλοκαίρι.

Μέρος της συνέντευξης πραγματοποιήθηκε στο σπίτι της Giffords τον Οκτώβριο. Η πρώτη της δημόσια εμφάνιση μετά την επίθεση είχε γίνει στη διάρκεια πολύωρης συνεδρίασης του Κογκρέσου όταν και ψηφιζόταν το «επίμαχο» νομοσχέδιο για την αύξηση των ορίων του αμερικανικού χρέους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το video…

Διαβάστε επίσης:
Λύνει τη σιωπή της η Giffords, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2011, 03:59
«Σύντομα στο Κοινοβούλιο η Giffords», Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 14 Μαΐου 2011, 05:43

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης