Την αισιοδοξία του ότι ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού, που αποτελείται από 21 κράτη στην Ασία και στον Ειρηνικό, έχει τη δύναμη να ξεπεράσει τα εμπόδια που υπάρχουν προκειμένου να δοθεί μια νέα ώθηση στην παγκόσμια οικονομία, εξέφρασε σε χθεσινή του τοποθέτηση ο πρόεδρος των Η.Π.Α.. Ο Barack Obama κήρυξε και επισήμως την Κυριακή την έναρξη της Συνόδου Κορυφής στη Χαβάη, εξηγώντας ότι στόχος των ηγετών που συμμετέχουν στη συνάντηση αποτελεί η δημιουργία μιας νέας δυναμικής στην παγκόσμια οικονομία η οποία θα στηρίζεται στον συντονισμό των ενεργειών και τη συνεργασία.

«Τα μέλη του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας μπορούν να επιτύχουν τη διεύρυνση του εμπορίου η οποία θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας στον τομέα των εναλλακτικών πηγών ενέργειας και της προστασίας του περιβάλλοντος, περιορίζοντας παράλληλα τους κανονισμούς που δεν επιτρέπουν διεύρυνση στον τομέα των εξαγωγών», τόνισε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είμαι αισιόδοξος ότι μπορούμε να σημειώσουμε πρόοδο. Τρία δισεκατομμύρια κάτοικοι περιμένουν από εμάς να δράσουμε. Το έχουμε κάνει στο παρελθόν και μπορούμε και τώρα», πρόσθεσε.

Ήδη ο πρόεδρος των Η.Π.Α. διασφάλισε μια αρχική συμφωνία για τη δημιουργία Ζώνης Ελεύθερου Εμπορίου, η οποία αριθμεί από οκτώ μέλη και ονομάζεται «Συνεργασία Ειρηνικού Ωκεανού».

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης