Συντονιστείτε στο zougla radio

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγα λεπτά πριν τις 18:30 κατέφθασε στο Μέγαρο Μαξίμου ο νέος πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα στο Μέγαρο Μαξίμου είχαν μεταβεί ο Νίκος Αθανασάκης από το ΠΑΣΟΚ, οι Ανδρέας Λυκουρέντζος και Δημήτρης Σταμάτης από τη ΝΔ και ο Γιώργος Γεωργίου από τον ΛΑΟΣ.

Το πλαίσιο αρχών της κυβέρνησής του ανέφερε λίγο μετά τις 15:00 ο κ. Λουκάς Παπαδήμος μιλώντας στους δημοσιογράφους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά την αποχώρηση του από το Προεδρικό Μέγαρο ο νέος πρωθυπουργός ανέφερε πως θα κινηθεί εντός των πλαισίων των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της 26ης Οκτωβρίου και των εφαρμοστικών νόμων που κάτι τέτοιο συνεπάγεται.

Υπενθύμισε πως κατά την μεγαλύτερη περίοδο της ζωής του ασχολήθηκε με την εφαρμογή οικονομικών πολιτικών ξεκαθαρίζοντας το αυστηρά τεχνοκρατικό πλαίσιο εντός του οποίου θα κινηθεί και το οποίοι χαρακτηρίζεται από την οικονομική πολιτική που ακολουθεί η Ευρωζώνη η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, το ΔΝΤ και η Κομισιόν. Αυτά επί της ουσίας επιχείρησε με τη δήλωσή του να ξεκαθαρίσει ο νέος πρωθυπουργός.

Η κυβέρνηση θα ορκιστεί αύριο στις 14:00 το μεσημέρι. Η στελέχωση της κυβέρνησης αποτελεί ακόμη αντικείμενο ζυμώσεων μεταξύ του ιδίου και των δύο κομμάτων εξουσίας που τον στηρίζουν.

Στελέχη της κυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου μιλώντας στη «zougla.gr» εξέφρασαν την εκτίμηση ότι βασικά κυβερνητικά στελέχη της προηγούμενης κυβέρνησης θα παραμείνουν στα υπουργεία τους.

Αναμένοντας και τις επίσημες τοποθετήσεις του κ. Αντώνη Σαμαρά, η συμμετοχή της Νέας Δημοκρατίας στη νέα κυβέρνηση ενδεχομένως να φθάσει και τα 4 στελέχη της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Παραμένει να απαντηθεί το ερώτημα για την συμμετοχή του ΛΑΟΣ. Ο κ. Παπαδήμος στη δήλωση του επανέλαβε δύο φορές την αναγκαιότητα σχηματισμού κυβέρνησης με την ευρύτερη κατά το δυνατό πολιτική εκπροσώπηση.

Για τον κ. Παπαδήμο η ημερομηνία διενέργειας εκλογών παραμένει ως ενδεικτική αλλά δεν είναι δεσμευτική.

Δείτε το video:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης