Η αφορμή δόθηκε από τη διάσκεψη για τη γρίπη των πτηνών –τον Οκτώβριο του 2005- η αιτία όμως απ’ ό,τι φάνηκε ήταν μια πολυήμερη dolce vita με λουκούλλεια γεύματα, διαμονή σε ξενοδοχεία τεσσάρων αστέρων, αγορές καλλυντικών και ρούχων και ένα «γεμάτο» 10ήμερο ταξίδι αναψυχής στις Δυτικές Ηνωμένες Πολιτείες.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», δύο στελέχη του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων -από την οικονομική και τη νομική υπηρεσία- αξιοποίησαν την τριήμερη παγκόσμια συνάντηση εμπειρογνωμόνων για την γρίπη των πτηνών στην Ουάσιγκτον φέρνοντας τον λογαριασμό των προσωπικών τους εξόδων  -6.200 ευρώ- στην υπηρεσία τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο ποσό των 6.200 ευρώ δεν συμπεριλαμβάνονται τα έξοδα των αεροπορικών εισιτηρίων και της διαμονής τους στην Ουάσιγκτον, που είχαν προπληρωθεί από το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Όπως αποδεικνύεται, τα δύο στελέχη του ΚΕΕΛΠΝΟ αξιοποίησαν δεόντως την πρόσκληση της πρεσβείας, επιχειρώντας να ζήσουν εν ολίγοις το αμερικανικό όνειρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως βλέπετε αναφέρονται λεπτομερώς τα έξοδα που έκαναν τα δύο στελέχη του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων. Μεταξύ αυτών είναι μια τσάντα Sasmsonite αξίας 220 δολαρίων, αντρικά ρούχα Βurberry αξίας 733 δολαρίων και δερμάτινα καπέλα αξίας 87 δολαρίων.

Αυτό δεν είναι το μοναδικό θέμα που απασχολεί το ΚΕΕΛΠΝΟ, καθώς φαίνεται ότι στο συγκεκριμένο «βασίλειο» κάτι ολοκληρωτικά στραβό συνέβαινε.

Πώς αλλιώς να εξηγηθεί η ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος που ασκήθηκε κατά των μελών του Δ.Σ. της πρώην διοίκησης του ΚΕΕΛΠΝΟ, αλλά και κατά του νυν προέδρου, από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, για  παράβαση καθήκοντος,  απιστία εις βάρος της υπηρεσίας και για απάτη κατ’ εξακολούθηση;

Σύμφωνα με την έκθεση της προανακριτικής εξέτασης διαπιστώνεται μεταξύ άλλων κατάχρηση προσλήψεων με ασυνήθιστες διαδιακασίες.

Ενδεικτικό το παράδειγμα των 142 διοικητικών υπαλλήλων, που προσελήφθησαν στις αρχές Μαΐου του 2005, και που σύμφωνα με την έκθεση «διατέθηκαν ή αποσπάστηκαν σχεδόν αμέσως σε άλλους φορείς» όπως το υπουργείο Υγείας και η Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας.

Ο κ. Πιερρουτσάκος, σημερινός πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, δήλωσε στη zougla.gr ότι πράγματι είχε δοθεί το συγκριμένο ποσό για το ταξίδι, διέψευσε όμως το δημοσίευμα της εφημερίδας αναφέροντας ότι οι αποδείξεις του λογιστηρίου δεν συμφωνούν με τις αποδείξεις που είδαν το φως της δημοσιότητας.

(Πρώτη καταχώρηση: 20 Μαρτίου 2009, 10:11)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης