Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η διημερίδα που διεξήχθη στα Χανιά, η οποία ανέδειξε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις ανησυχητικές διαστάσεις που λαμβάνει στην Κρήτη το πρόβλημα της διακίνησης των ναρκωτικών.

Όπως ανέφερε ο δικηγόρος Σπύρος Λιονάκης, οι θάνατοι από τη χρήση των ουσιών την τελευταία δεκαετία υπερβαίνουν τους 50, ενώ τα άτομα που έχουν καταδικαστεί για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών αποτελούν το 40% των κρατουμένων στις φυλακές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη διημερίδα ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Λεωνίδας Κοτσαλής αναφέρθηκε στο νέο υφιστάμενο νομικό πλαίσιο για τις ουσίες, τονίζοντας την πολύπλευρη διάσταση του προβλήματος, του οποίου η αντιμετώπιση προϋποθέτει συνεργασία με διεθνείς οργανισμούς και διωκτικές αρχές.

Την ανάγκη συνεργασίας μεταξύ Πολιτείας, Εκκλησίας, Τοπικής Αυτοδιοίκησης και κοινωνίας υπογράμμισε και η πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ, Μένη Μαλλιώρη.

Παράλληλα, επεσήμανε τον κίνδυνο που ενέχουν για τους εφήβους νέες προκλήσεις, όπως το αλκοόλ, τα νόμιμα χάπια που χρησιμοποιούνται χωρίς συνταγή γιατρού αλλά και συμπεριφορές εξάρτησης σχετικές με το Διαδίκτυο, τον τζόγο και τη διατροφή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τη διάρκεια της διημερίδας, ο δήμαρχος Μανώλης Σκουλάκης αναφέρθηκε στη σημασία της διαπαιδαγώγησης αλλά και στη στήριξη που παρέχει η τοπική αυτοδιοίκηση μέσω των κέντρων πρόληψης.

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης