Την αισιοδοξία του ότι θα δοθεί λύση στο ζήτημα των διαβάσεων στα διοικητικά σύνορα Κοσσόβου-Σερβίας, εξέφρασε χθες ο επικεφαλής της διαπραγματευτικής αντιπροσωπείας της Σερβίας στις συνομιλίες των δύο πλευρών.

«Το Βελιγράδι πολύ σύντομα θα συνεχίσει το διάλογο με την Πρίστινα, κάτι που σημαίνει ότι είμαστε σχετικά κοντά στη λύση για το ζήτημα των διαβάσεων στα διοικητικά σύνορα Κοσόβου – Σερβίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βρισκόμαστε κοντά στο να δοθεί ένα τέλος στη διαμάχη για τις διαβάσεις Γιάρινιε και Μπρνιακ, αλλά δεν θα είναι η ιδανική», τόνισε σε δηλώσεις του στη σερβόφωνη εφημερίδα «Βέστι» της Φρανκφούρτης.
Παράλληλα, δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι ενδεχόμενη επέμβαση της ειρηνευτικής δύναμης του ΝΑΤΟ στο Κόσοβο (KFOR) θα ήταν η χειρότερη επιλογή.

«Καταβάλλονται προσπάθειες, ώστε να μη συμβεί κάτι τέτοιο. Είμαστε σε συνεχή επαφή με τη διεθνή κοινότητα και είναι θετικό ότι δεν υπάρχουν τέτοιες κινήσεις προς το παρόν. Είμαι σίγουρος ότι δεν θα υπάρξουν. Ακούστε τι λέει και η KFOR: “ζητάμε πολιτική λύση, ας βρουν πολιτική λύση, εμείς θα είμαστε ικανοποιημένοι”», πρόσθεσε.

«Οι Σέρβοι στα οδοφράγματα γνωρίζουν ότι το κράτος τούς στηρίζει στην ειρηνική τους διαμαρτυρία. Γνωρίζουν ότι αναζητάμε λύση και ότι η λύση θα πρέπει να είναι εναρμονισμένη με τα συμφέροντά μας, με το ψήφισμα 1244 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, το Σύνταγμά μας και τους νόμους», συμπλήρωσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης