Εξαρθρώθηκε χθες το πρωί από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου σπείρα αλλοδαπών, η οποία διακινούσε πλαστά χαρτονομίσματα και διέπραττε κλοπές κατ’ εξακολούθηση στην ευρύτερη περιοχή της Ηλείας.

Πρόκειται για τρεις αλλοδαπούς, υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 16, 21 και 24 ετών, εις βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων, διάπραξη κλοπών κατ’ εξακολούθηση και κατά συναυτουργία και παράνομη είσοδο και παραμονή στη χώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το απόγευμα της Τρίτης, στο 12ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Πύργου– Κυπαρισσίας, αστυνομικοί της Ομάδας Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας επιχείρησαν να ελέγξουν δίκυκλο μοτοποδήλατο, στο οποίο επέβαιναν ο 16χρονος και ο 21χρονος. Ο οδηγός του δίκυκλου δεν συμμορφώθηκε στο σήμα στάσης των αστυνομικών, ανέπτυξε ταχύτητα, καταδιώχτηκε και ακινητοποιήθηκε σε κοντινή απόσταση.

Οι δυο αλλοδαποί προσήχθησαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου, όπου διαπιστώθηκε ότι είχαν προβεί στην αλλοίωση των αριθμητικών στοιχείων κυκλοφορίας του δίκυκλου, το οποίο πέντε ημέρες πριν είχαν κλέψει από 49χρονο στα Λαστέικα Πύργου.

Ύστερα από έρευνα προέκυψε ότι ο 21χρονος και ο 16χρονος μετέβαιναν συστηματικά σε καταστήματα στην ευρύτερη περιοχή της Ηλείας, όπου αγόραζαν προϊόντα άμεσης κατανάλωσης και κατέβαλλαν ως αντίτιμο παραχαραγμένα χαρτονομίσματα των 20 ευρώ, λαμβάνοντας ως υπόλοιπο αντιτίμου γνήσια χαρτονομίσματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δύο αλλοδαποί την ημέρα του εντοπισμού τους είχαν μεταβεί στα Κρέστενα Ηλείας, όπου είχαν πραγματοποιήσει τουλάχιστον πέντε συναλλαγές με παραχαραγμένα χαρτονομίσματα σε καταστήματα διαφόρων ειδών της πόλης. Σε ένα από τα καταστήματα αυτά βρέθηκαν και δύο πλαστά χαρτονομίσματα, τα οποία οι δράστες είχαν χρησιμοποιήσει κατά τη συναλλαγή τους.

Στη κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα, το χρηματικό ποσό των 343 ευρώ και τέσσερις αποδείξεις λιανικής πώλησης από καταστήματα στα Κρέστενα.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του 21χρονου εντοπίστηκε και συνελήφθη και ο 24χρονος αλλοδαπός, ως συνεργός τους, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Α) ακόμη δύο κινητά τηλέφωνα
Β) διάφορα ηλεκτρονικά ειδή, όπως ηλεκτρονικός υπολογιστής, φωτογραφική μηχανή, ρολόι χειρός, εξωτερικός σκληρός δίσκος κ.ά.
Γ) πολλά χρυσά και ασημένια κοσμήματα όπως δαχτυλίδια, σκουλαρίκια, μενταγιόν κ.ά.
Δ) πληθώρα διαρρηκτών εργαλείων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν ενώπιον του εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας.

Επιμέλεια: Δήμητρα Μπιλάλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης