Την αισιοδοξία του ότι η συμφωνία για την ένταξη της Ρωσίας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (Π.Ο.Ε.) θα έχει «κλείσει» μέχρι τις 10 Νοεμβρίου, εξέφρασε χθες κυβερνητικός αξιωματούχος της Γεωργίας, μετέδωσε το πρακτορείο Interfax.

«Όλα θα πρέπει να ολοκληρωθούν έως τις 10 Νοεμβρίου, Η Μόσχα αποδέχθηκε την πρόταση της Ελβετίας. Δεν γνωρίζουμε λεπτομέρειες για την απόφασή τους, αλλά φαίνεται πως υπήρξε συμφωνία» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Γεωργίας, Σεργκέι Καπανάντζε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είμαστε ικανοποιημένοι που η Γεωργία στήριξε το σχέδιο και επιτέλους καταλήξαμε σε συμφωνία» δήλωσε από την πλευρά του ο επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας, Μαξίμ Μεντβέντκοφ.

Η Γεωργία, μέλος του Π.Ο.Ε., είχε θέσει βέτο για την ένταξη της Ρωσίας στους κόλπους του Οργανισμού. Μια από τις βασικές αιτίες της στάσης της ήταν η διαμάχη ανάμεσα στη Μόσχα και την Τιφλίδα, μετά τον πόλεμο του 2008, για τον έλεγχο της Νότιας Οσετίας, την ανεξαρτησία της οποίας έχει αναγνωρίσει η Ρωσία.

Να σημειωθεί ότι η Ρωσία είναι η μοναδική μεγάλη οικονομική δύναμη που δεν έχει ενταχθεί στον Π.Ο.Ε., αν και οι διαπραγματεύσεις για την ένταξή της έχουν ξεκινήσει από το 1993.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης