Ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα βρίσκεται και πάλι στην κορυφή της ετήσιας λίστας του περιοδικού Forbes με τους 70 ισχυρότερους ανθρώπους του κόσμου.

Ο κινέζος Πρόεδρος Χου Ζιντάο είχε πάρει πέρυσι την θέση του κ. Ομπάμα στην κορυφή της λίστας. Όμως ο αμερικανός Πρόεδρος την ανακατέλαβε φέτος γιατί, σύμφωνα με τον αρθρογράφο του Forbes, Μάικλ Νόερ, η δύναμη του κ. Χου μειώνεται. Ο κ. Χου έπεσε στην τρίτη θέση της λίστας καθώς άρχισε να παραδίδει αρμοδιότητες στον διάδοχο του, Ζι Τζίνπινγκ, ο οποίος κατατάχθηκε από το περιοδικό στην 69η θέση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μάικλ Νόερ ανέφερε ότι ορισμένα από τα στοιχεία που το περιοδικό χρησιμοποιεί για να προχωρήσει στην βαθμολόγηση, είναι οι οικονομικές πηγές που ελέγχει ο κάθε υποψήφιος και πόσοι άνθρωποι είναι υπόλογοι σε αυτόν.

Τα δέκα πρώτα ονόματα στη λίστα του περιοδικού για το έτος 2011 είναι: ο Πρόεδρος Ομπάμα, ο ρώσος Πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν, ο κινέζος Πρόεδρος Χου Ζιντάο, η γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, ο Μπίλ Γκέιτς της Microsoft, ο Βασιλιάς Αμπντάλλα της Σαουδικής Αραβίας, ο Πάπας Βενέδικτος, ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ Μπεν Μπερνάνκι, ο ιδρυτής του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ και ο βρετανός Πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον.

Επιμέλεια: Μίτση Σκέντζου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης