Πολλές χιλιάδες ομογενών ανταποκρίθηκαν την περασμένη Κυριακή στο κάλεσμα της Παμμακεδονικής Ένωσης και έδωσαν το παρών στο μεγάλο γλέντι που στήθηκε στην γωνία του Atherton Road, που δεσπόζει της μεγάλη πλατείας του Eaton Mall. Αξιοσημείωτη η προσέλευση συμπαροίκων από τις άλλες περιφέρειες της Μελβούρνης, που έδωσαν ραντεβού με τις παρέες τους στην πλατεία και συζητούσαν για κάτι ανάλογο και στη γειτονιά τους και πολιτών άλλων εθνικοτήτων.

Παραδοσιακού χορούς παρουσίασαν ομάδες από τη Σχολή χορού Μανασής, τα χορευτικά συγκροτήματα Αριστοτέλης, Εύξεινος Πόντος, Παμμακεδονικής, Πήγασος, Όπα, Ελληνικό Ορθόδοξο Κολλέγιο Άγιοι Ανάργυροι, και Παλλακωνικής. Επίσης, ακούσαμε παραδοσιακή μουσική με πνευστά από καταξιωμένους οργανοπαίκτες της παροικίας μας, μαθητές του ελληνικού Κολλεγίου Άγιοι Ανάργυροι και της Παμμακεδονικής. Μαζί και η Χορωδία Φλωριναίων υπό τη διεύθυνση της κ. Μπέτης Εξηντάρη, σε ένα επίλεκτο πρόγραμμα που παρέσυρε το πλήθος με σκοπούς παλιούς και αγαπημένους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια το μουσικό σχήμα του κοσμικού κέντρου «Κίνηση» παρουσίασε το δικό του πρόγραμμα που ξεσήκωσε τις νεότερες ηλικίες. Αξίζει να πούμε ότι τόσο τα χορευτικά σχήματα όσο και τα μουσικά, η χορωδία και οι υπόλοιποι καλλιτέχνες ξεπέρασαν τις προσδοκίες του Διοικητικού Συμβουλίου της Παμμακεδονικής, όχι μόνο για το επιτυχημένο ρεπερτόριο που παρουσίασαν αλλά γιατί η μέρα έγραψε ιστορία στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής.

Τον επίσκοπο Δέρβης, κ. Ιεζεκιήλ, εκπροσώπησε ο π. Χαράλαμπος και τον υπουργό Πολυεθνικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, κ. Νίκο Κότσιρα, ο κ. Graham Watt, βουλευτής Burwood, ο οποίος μετέφερε και μήνυμα του κ. Κότσιρα με το ιστορικό της ημέρας του ΟΧΙ και συγχαρητήριες ευχές στην Παμμακεδονική για τη διοργάνωση τέτοιων εκδηλώσεων που τιμούν τον πολιτισμό και τις ελληνικές παραδόσεις. Παρόντες και oι βουλευτές Oakleigh κ. Ann Barker, και Dandenong κ. Γιάννης Πανταζόπουλος, η γενική πρόξενος της Ελλάδας στη Μελβούρνη, κ. Ελένη Λιανίδου, ο κ. Σπύρος Αλατσάς, αντιπρόεδρος της Επιτροπής Πολυεθνικών Υποθέσεων, η δημοτική σύμβουλος, Stefanie Perri, και ο δήμαρχος Monash, κ. Greg Male.
Στις ομιλίες τους συνεχάρησαν τον οργανωτικό φορέα και τον Ελληνισμό για τη συμμετοχή και ευχήθηκαν συνέχεια.

Πηγή:neos kosmos

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Σωτήρης Σκουλούδης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης