Αντικρουόμενες παραμένουν οι πληροφορίες σχετικά με τις κινήσεις του Saif al-Islam Gaddafi όσον αφορά στο αν τελικά θα παραδοθεί προκειμένου να οδηγηθεί σε δίκη για εγκλήματα πολέμου. Παρόλο που εκπρόσωπος του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης (ICC) ανέφερε πριν από δύο ημέρες ότι ο γιος του Muammar Gaddafi βρίσκεται σε ανεπίσημες επαφές προκειμένου να εξετάσει το ενδεχόμενο να παραδοθεί, το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters μετέδωσε αργά χθες το βράδυ ότι ετοιμάζεται να διαφύγει σε «φιλική» χώρα της Αφρικής με τη βοήθεια μισθοφόρων.

Επικαλούμενο Αμερικανούς αξιωματούχους και κυβερνητικά στελέχη της νέας πολιτικής Αρχής στη Λιβύη, αναφέρει ότι ο Saif al Islam βρίσκεται σε απευθείας συζητήσεις με τοπικούς αξιωματούχους στην πόλη Αγκαντέζ του Νίγηρα προκειμένου να διαφύγει σε «άγνωστη» χώρα της Αφρικής. Η μεγαλύτερη πόλη του βόρειου τμήματος της αφρικανικής χώρας έχει αποτελέσει καταφύγιο και για άλλους υποστηρικτές του Muammar Gaddafi, συμπεριλαμβανομένων ενός ακόμη γιου του, του Saadi.

Τις τελευταίες ημέρες έχει παρατηρηθεί έντονη κινητικότητα μικρών αεροσκαφών στην περιοχή. Μαζί με τον Saif al Islam πιστεύεται ότι βρίσκεται και ο Abdullah al-Senussi, πρώην επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της Λιβύης, ο οποίος καταζητείται και αυτός από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του ICC, ο γιος του Gaddafi έδειχνε ιδιαίτερα αγχωμένος, υποστηρίζοντας ότι στις τηλεφωνικές επαφές του ξεκαθάρισε ότι δε σκοπεύει να πέσει στα χέρια των δυνάμεων του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου μετά τα όσα ακολούθησαν της σύλληψης του πατέρα του.

Δείτε το video…

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης