Έτοιμος να σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες εμφανίζεται ο Rachid Ghannouchi, επικεφαλής του ισλαμικού κόμματος, Ενάχντα που κέρδισε τις εκλογές της 23ης Οκτωβρίου στην Τυνησία

«Μέσα σε δέκα ημέρες θα προχωρήσουμε στον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού. Έχουμε ξεκινήσει διαβουλεύσεις με άλλους πολιτικούς σχηματισμούς», τόνισε αρχικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Ο Τυνήσιος πολιτικός εξήγησε ότι θα ακολουθήσει φιλελεύθερη οικονομική πολιτική, εστιάζοντας ιδιαίτερα στη μεταχείριση των γυναικών. Όπως σημείωσε στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, οι γυναίκες δε θα υποχρεούνται να φορούν μαντίλα ή χιτζάμπ και θα έχουν έργο να επιτελέσουν στην κυβέρνηση συνασπισμού «είτε φορούν μαντίλα είτε όχι».

Παράλληλα, δεν παρέλειψε να καθησυχάσει τους Ευρωπαίους για το αυξανόμενο κύμα προσφύγων που κατέφυγαν στην Ευρώπη λόγω της «Αραβικής Άνοιξης».

«Λέμε στην Ευρώπη ότι η λαθρομετανάστευση δεν θα σας ανησυχεί πλέον. Δεν θα σας δωρίζουμε στο εξής τους νέους μας που είναι διπλωματούχοι. Η Τυνησία χρειάζεται όλα τα παιδιά της και σε μερικά χρόνια, θα είναι μια χώρα που θα προσελκύει ειδικευμένους επιστήμονες αντί να τους διώχνει», πρόσθεσε.

Επιπλέον, έκανε έκκληση για ηρεμία στους κατοίκους του Σίντι Μπουζίντ, της πόλης σύμβολο της εξέγερσης κατά του καθεστώτος του πρώην προέδρου της χώρας, Zine al-Abidine Ben Ali, τον Δεκέμβριο του 2010, όπου σημειώθηκαν εκτεταμμένα επεισόδια το βράδυ της Πέμπτης, μετά την ανακοίνωση των επίσημων αποτελέσμάτων. Διαδηλώτες επιτέθηκαν στα κεντρικά γραφεία του Ενάχντα, προκαλώντας παράλληλα ζημιές σε κυβερνητικά κτίρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Απευθύνουμε έκκληση για ηρεμία και προστασία της δημόσιας περιουσίας», συμπλήρωσε.

Δείτε το video…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης