Ακόμα και οι μεγάλες εταιρείες κάνουν λάθη ή τουλάχιστον λαμβάνουν ριζικές αποφάσεις, οι οποίες στην πορεία εκτιμώνται ως μη-συμφέρουσες, με συνέπεια να επαναπροσδιορίζονται ή αναστρέφονται εντελώς. Άλλωστε από ανθρώπους διοικούνται και οι μεγάλες εταιρείες, συνεπώς οι όποιες κακές επιλογές των μεγάλων στελεχών ή ενός αρχι-στελέχους μπορούν να θεωρηθούν ως ανθρώπινα λάθη, εντούτοις το τίμημα είναι βαρύ. Όπως έγινε με τη λανθασμένη – όπως αποδείχθηκε – απόφαση του Λίο Απόθηκερ, πρώην CEO της Hewlett Packard, να αποσυρθεί η εταιρεία από την αγορά/έρευνα/κατασκευή των ταμπλετών και να εκτιμηθεί στο επόμενο διάστημα18 μηνών αν θα κλείσει εντελώς ή πουληθεί σε άλλη εταιρεία που θα ενδιαφέρεται, το τμήμα Personal Systems Group (PSG), αυτό δηλαδή των υπολογιστών και περιφερειακών της εταιρείας.

Η είδηση της αποφάσεως ήταν αρκετά απρόσμενη και τάραξε τα «νερά» της βιομηχανίας (αναλυτικότερα: http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&cid=36&aid=365513). Ελήφθη εντελώς κατά την κρίση του Λίο Απόθηκερ, μετατρέποντας έτσι ουσιαστικά και σε βάθος χρόνου την HP κυρίως σε εταιρεία υπηρεσιών και πολύ λιγότερο τεχνολογίας… Όμως, η απόφαση αυτή ξεσήκωσε τέτοια θύελλα αντιδράσεων από τα υπόλοιπα στελέχη και μετόχους, με αποτέλεσμα έπειτα από το πέρας μερικών εβδομάδων ο Λιο Απόθηκερ να τοποθετηθεί τελείως εκτός της εταιρείας, με τα «ηνία» να περνούν στα χέρια της Μεγκ Γουίτμαν, λαμβάνοντας τον ρόλο του «σωτήρα» της HP από τις ενδεχόμενα καταστροφικές επιλογές του προκατόχου της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η νέα CEO, κινούμενη σε αυτό το πλαίσιο, ανακοίνωσε χθες, 27 Οκτωβρίου 2011, την επιστροφή του τμήματος PSG της HP, συμπεριλαμβανομένου και αυτού των ταμπλετών, στις δραστηριότητες της εταιρείας, σχολιάζοντας ότι η εν λόγω απόφαση «…είναι σωστή για τους συνεργάτες, μετόχους και υπαλλήλους μας» και επαυξάνοντας χαρακτηρίζοντας σχετικά με την πορεία της επανένωσης «Δεσμευόμαστε απέναντι στο τμήμα PSG – μαζί είμαστε δυνατότεροι». Όσον αφορά στο σκέλος των συσκευών τύπου ταμπλέτας, οι δηλώσεις της Μεγκ Γουίτμαν ήταν σαφείς: «Πιστεύω πως έχουμε ανάγκη να είμαστε στην αγορά των ταμπλετών και σίγουρα θα βρισκόμαστε σε αυτή, μαζί με τα Windows 8», αποκαλύπτοντας παράλληλα τη μελλοντική επιλογή (ή τουλάχιστον μια από αυτές) προς το επερχόμενο Λειτουργικό Σύστημα της Microsoft (περιγραφή: http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=404632&cid=36) για τις νέες ταμπλέτες της HP.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την ιστορία, ήδη έχουν παρουσιαστεί μερικά μοντέλα ταμπλετών από την εταιρεία, αλλά είτε δεν θέλει καν να τα λαμβάνει πλέον υπ’ όψιν της ως παρωχημένα / μη-εξυπηρετικά (αυτά με τα Windows 7), είτε δεν υποστηρίζονται πλέον (όπως η ταμπλέτα TouchPad και το αδικοχαμένο Λειτουργικό Σύστημα «WebOS»). Εμείς ευχόμαστε ό,τι καλύτερο στην HP – με τους νέους πια ορίζοντες – και αναμένουμε με ανυπομονησία να δούμε τις κινήσεις της, ιδιαίτερα στον τομέα των ταμπλετών.

Περισσότερες πληροφορίες:

http://moconews.net/article/419-hps-whitman-were-going-to-make-windows-8-tablets/

http://www.hp.com/hpinfo/newsroom/press/2011/111027xa.html?mtxs=rss-corp-news

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης