Πιο αυξημένα από κάθε άλλη χρονιά αναμένεται να είναι τα μέτρα που θα λάβει η αστυνομία στην Κρήτη αύριο, Παρασκευή, κατά τη διάρκεια της παρέλασης για την 28η Οκτωβρίου, λόγω του αρνητικού κλίματος που έχει διαμορφωθεί το τελευταίο διάστημα κατά των πολιτικών προσώπων, που παραδοσιακά δίνουν το «παρών» στις εορταστικές εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. στο Ηράκλειο αλλά και στους άλλους νομούς της Κρήτης, αντιλαμβανόμενοι τη δυσαρέσκεια που υπάρχει στον κόσμο και έχει εκφραστεί ήδη με διάφορες μορφές κατά των πολιτικών προσώπων, έχουν αποφασίσει ήδη την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη παρουσία αστυνομικών υπό τον φόβο επεισοδίων. Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός από τις στατικές δυνάμεις που θα είναι παρατεταγμένες στον χώρο της παρέλασης, αναμένεται να υπάρχουν κι αρκετοί αστυνομικοί με πολιτικά, ενώ δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι θα αναπτυχθούν και διμοιρίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου για παν ενδεχόμενο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεχόμαστε πληροφορίες, αλλά βλέπουμε και την κατάσταση που υπάρχει. Οι πολίτες είναι αγανακτισμένοι και η αγανάκτηση αυτή δε ξέρουμε μέχρι πού μπορεί να φτάσει. Υπάρχουν πληροφορίες, που θα φανεί εάν ευσταθούν, για την εκδήλωση επεισοδίων, ακόμη και για αντιπαρέλαση. Σε κάθε περίπτωση, εμείς οφείλουμε να είμαστε προετοιμασμένοι για όλα» δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματικός.

Στο Ηράκλειο, η κυβέρνηση θα εκπροσωπηθεί από τον υφυπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Παντελή Τζωρτζάκη, ο οποίος είναι πολύ πιθανόν να γίνει ο αποδέκτης των παραπόνων του κόσμου, λόγω της οικονομικής πολιτικής που ακολουθείται.

Ο φόβος των αστυνομικών του Ηρακλείου, όπως έχει ειπωθεί σε συζητήσεις υψηλόβαθμων αξιωματικών, είναι να μην υπάρξουν ακραίες εκδηλώσεις από πολίτες, όπως έχει συμβεί σε άσχετες χρονικές στιγμές, εναντίον πολιτικών και κυρίως στελεχών της κυβέρνησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι εκδηλώσεις αγανάκτησης λειτουργούν σαν ντόμινο από τη μία περιοχή στην άλλη. Ο κόσμος, βλέποντας εκδηλώσεις διαμαρτυρίας σε διάφορες περιοχές της χώρας, λειτουργεί αυθόρμητα με τον ίδιο τρόπο. Σίγουρα και σε τοπικό επίπεδο υπάρχει έντονη αγανάκτηση, η οποία περιμένουμε να δούμε πώς θα εκφραστεί» τόνισε αστυνομική πηγή.

Πηγή: cretalive.gr

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης