Ο κίνδυνος τιμωρίας του Ολυμπιακού, μετά την πειθαρχική δίωξη που άσκησε ο αθλητικός εισαγγελέας, Ανδρέας Φάκος, είναι πλέον ορατός. Μπορεί τα επεισόδια στο «Παγκρήτιο», στο παιχνίδι με τον Εργοτέλη, να μην γράφτηκαν στο φύλλο αγώνα, όμως η έκθεση της αστυνομίας «καίει» τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι θα κληθούν να απολογηθούν.

Ο Ολυμπιακός τονίζει ότι δεν ζήτησε εισιτήρια για τον αγώνα, ωστόσο αντιμετωπίζει τον κίνδυνο τιμωρίας είτε με χρηματικό πρόστιμο είτε με τιμωρία της έδρας για ένα παιχνίδι, το οποίο δεν αποκλείεται να είναι το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, λόγω της απεργίας των δικηγόρων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η έκθεση αναφέρει ότι: «Περί τις 6 το απόγευμα, 150 οπαδοί του Ολυμπιακού χωρίς εισιτήρια προσπάθησαν να εισέλθουν στο γήπεδο και επιτέθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις πετώντας πέτρες και άλλα αντικείμενα. Οι αστυνομικές δυνάμεις τούς απώθησαν, αλλά εκείνοι ανασυντάχθηκαν και τους επιτέθηκαν ξανά. Λίγο αργότερα, 40-50 φίλαθλοι του Ολυμπιακού πήδηξαν από την εξωτερική περίφραξη του γηπέδου και ενώθηκαν με άλλους 50 φιλάθλους και ακολούθως επιτέθηκαν βιαίως σε αστυνομικούς και σε σεκιούριτι στην πύλη της θύρας 1, επιχειρώντας να μπουν χωρίς εισιτήρια».

Σε άλλο σημείο τονίζει: «Άλλα 20 άτομα, φίλαθλοι του Ολυμπιακού, υπερπήδησαν τα κιγκλιδώματα στη βόρεια πλευρά του γηπέδου και μπήκαν στο γήπεδο χωρίς εισιτήρια. Φίλαθλοι του Ολυμπιακού στις θύρες 4-5-6-7-8 πριν από τον αγώνα εκσφενδόνισαν σε αστυνομικούς κομμάτια από μάρμαρα και πορσελάνες τα οποία βρήκαν προκαλώντας φθορές στις τουαλέτες του γηπέδου. Οι σεκιούριτι του αγώνα φοβήθηκαν από τις συγκρούσεις, τράπηκαν σε φυγή και ο έλεγχος στη συνέχεια στους οπαδούς γινόταν από τα αστυνομικά όργανα».

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης