Ο Βίκτορ Κόντε, ιδιοκτήτης του εργαστηρίου Balco, το οποίο, όπως αποδείχθηκε, κατασκεύαζε και προμήθευε απαγορευμένες ουσίες, που δεν ανιχνεύονταν στα αντιντόπινγκ κοντρόλ, σε πρωταθλητές, κατήγγειλε ότι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ όλοι όσοι συμμετείχαν στον τελικό των 100μ. ήταν ντοπαρισμένοι.

«Χρυσός» Ολυμπιονίκης είχε αναδειχθεί ο Μορίς Γκριν από τις Η.Π.Α., ενώ συμμετείχαν και οι Μπόλντον (Τρίνινταντ & Τομπάγκο), Τόμπσον (Μπαρμπέιντος), Κάμπελ, Τσέιμπερς (Μ. Βρετανία), Ζακάρι (Γκάνα), Ντράμοντ (Η.Π.Α.) και Κόλινς (Σεντ Κιτς & Νέβις).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Κόντε τόνισε παράλληλα: «Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2001, αθλητές από χώρα της Καραϊβικής, όχι από την Τζαμάικα, μου είπαν πως ένας γιατρός από την ομάδα τους προμήθευε τους Τζαμαϊκανούς τεστοστερόνη, ερυθροποιητίνη κι άλλα στεροειδή. Το ξέρω, γιατί πήγα κι εγώ σε αυτόν και μου έδωσε ερυθροποιητίνη. Ο ίδιος πληροφοριοδότης μού είπε πως πριν από τους αγώνες του Πεκίνου το 2008 οι Τζαμαϊκανοί ακολούθησαν το ίδιο πρωτόκολλο που ακολούθησα εγώ στην Balco. Δεν έχω αποδείξεις, αλλά το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να κοιτάξεις τα αποτελέσματά τους. Υποψιάζομαι τον Μπολτ κι όλους τους άλλους».

Οι καταγγελίες του Κόντε δεν σταματούν εδώ. Ο ιδιοκτήτης της Balco συνέχισε και αναφέρθηκε στον τελικό των 100μ. γυναικών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2003.

Εκτός από τη νικήτρια, Κέλι Γουάιτ, ο Κόντε είπε πως ακόμα πέντε αθλήτριες του τελικού της μιας ανάσας ήταν ντοπαρισμένες. Οι υπόλοιπες επτά αθλήτριες που αγωνίστηκαν ήταν οι Ντίβερς και Έντουαρντς (Η.Π.Α.), Πιντούσεβιτς-Μπλοκ (Ουκρανία), Στούρουπ (Μπαχάμες), Αρόν (Γαλλία), Μπέιλι (Τζαμάικα). Στην τέταρτη θέση είχε τερματίσει η Κατερίνα Θάνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης