Σταθερά μπροστά στις δημοσκοπήσεις βρίσκεται ο υποψήφιος των Σοσιαλιστών για τη γαλλική προεδρία, Φρανσουά Ολάντ. Σύμφωνα, με νέα δημοσκόπηση που είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας, ο Γάλλος πολιτικός διεύρυνε το προβάδισμά του απέναντι στον τωρινό πρόεδρο, Νικολά Σαρκοζί. Ειδικότερα, στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, τον Απρίλιο του 2012, ο Ολάντ θα πάρει 39% των ψήφων (+8% συγκριτικά με ένα 20ήμερο πριν), την ώρα που ο Σαρκοζί θα πάρει 24% των ψήφων (+3%).

Όσον αφορά στα ποσοστά της επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λεπέν, φέρεται να συγκεντρώνει το 14% των ψήφων και πιθανότατα δε θα καταφέρει να περάσει στον β’ γύρο των εκλογών. Στον καθοριστικό β’ γύρο που μετέχουν μόνον δύο υποψήφιοι, ποσοστό 60% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι θα ψηφίσουν τον Φρανσουά Ολάντ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε από το Ινστιτούτο LH2 μέσω τηλεφώνου την Παρασκευή και το Σάββατο, με τη συμμετοχή 953 αντιπροσωπευτικών εκλογέων από όλη τη Γαλλία.

Ο επίπονος αγώνας για το χρίσμα των Σοσιαλιστών φαίνεται να ευνόησε σημαντικά τη λαϊκή στήριξη προς τον Φρανσουά Ολάντ, κυρίως στις ηλικίες 18-34, αναφέρεται ακόμα στην ίδια δημοσκόπηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης