“ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΩΡΑΙΑ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ!!!”

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 (Δεν ξέρω αν το προσέξατε, αλλά ο Ντίνος Ηλιόπουλος τώρα επιβεβαιώνεται…)

ΟΙ  ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ, Ο ΠΟΛΕΜΟΣ, ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ, Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ, Ο ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΚΟΥΡΤΗ ( επίκαιρο όσο ποτέ, θα έλεγα ).

ΔΕΛΤΙΟ ΠΟΛΕΜΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΤΩΠΑ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΜΕΤΩΠΟ ΑΛΦΑ

Αφεντικό , κάτσε λίγο να σου τα γράψω όπως τα καταλαβαίνω εγώ. Καταρχήν εκεί οι πολεμικές συγκρούσεις διεξάγονται ανάμεσα σε “Έλληνες” και “Γερμανούς”… με τον Κοντομηνά να αποχωρεί διαφωνώντας με την “Γερμανική τακτική”.

ΚΑΛΕ ΠΟΙΟΣ ΕΦΕΡΕ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ; Ο κύριος Κοντομηνάς, αν δεν κάνω λάθος, που δεν κάνω. Με κλεισμένη την συμφωνία οργανώθηκαν τότε  γιορτές τριήμερες . Ευτυχισμένος ήταν ο κύριος Κοντομηνάς όταν φωτογραφιζόταν δίπλα στον κύριο Σπίνερ. Ποιος άνοιγε τις σαμπάνιες, εγώ;

Αφού, λοιπόν, το πούλησε το “σαπάκι” σε τιμή μμμ… καλούτσικη, αφού συζήτησαν για το πώς θα πορευτούν με τα χρέη που είχανε, αφού γνώριζε ότι ο κύριος Σπίνερ θα αναλάμβανε την “βρώμικη” δουλειά του “εκκαθαριστή”, ξαφνικά ο Κοντομηνάς… ξύπνησε και διαφώνησε αποχωρώντας. Ο Κοντομηνάς έφευγε, και πίσω του το μακελειό σε εξέλιξη. Φυσικά, πολλοί απο εκείνους που βρίσκονται σήμερα στο “μάτι της Γερμανικής επέλασης” είναι εκείνοι που στήριξαν τις αποφάσεις Κοντομηνά.

ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΗΡΩΕΣ, εκείνοι οι συνάδελφοι  που μπορούν να εργάζονται τις μέρες και τις ώρες που γύρω τους  “οι σφαίρες πέφτουν σαν το χαλάζι”. Είναι ήρωες εκείνοι που μπορούν να αντιμετωπίζουν τους “κατακτητές” ταυτόχρονα με τους διάφορους αυτόκλητους “εργατοπατέρες”, οι οποίοι φρόντισαν δια της τακτικής του “λαμογιάκου” να εργάζονται εκεί, και μάλιστα όσο το δυνατόν λιγότερο, παίρνοντας όσο το δυνατόν περισσότερα (με δοσμένη την ασυλία του κυρίου Κοντομηνά) εις βάρος φυσικά εκείνων που εργάζονταν χωρίς “ασυλίες”.

ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΙ ΜΕΝΟΥΝ – ΠΟΙΟΙ ΦΕΥΓΟΥΝ

Πολύ κουβέντα έχει γίνει για τον Λάκη Λαζόπουλο.

ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ Ο ΛΑΚΗΣ θα αποφασίσει αν θα βγάλει “τσαντίρι” στις 24 του μηνός. Αυτό, γιατί πέντε μέρες ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΙΞΕΙ στο Θέατρο. Αυτές τις μέρες, λοιπόν, θα μπορέσει να δει τα  βίντεο για να εκτιμήσει αν προλαβαίνει να επιμεληθεί το “τσαντίρι” που θα βγει στον αέρα.

ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΛΦΑ;

Αυτή την χρονική περίοδο (και σας μιλάω για την συγκεκριμένη χρονική περίοδο) ο Λάκης Λαζόπουλος ΔΕΝ ξέρει τι θέλει να κάνει παρά τα όσα ακούγονται, γράφονται, διαδίδονται και παπαγαλίζονται. Αν Ο ΑΛΦΑ παραμείνει αξιοπρεπής, ο Λάκης δεν θα φύγει, αν ο ΑΛΦΑ… “μεταλλαχθεί”, θα φύγει.

ΠΟΙΟΙ ΜΕΝΟΥΝ

Πλην του Λάκη και της Ελένης, ΚΑΝΕΝΑ συμβόλαιο ή ανανέωση συμβολαίου δεν έχει συζητηθεί με ΚΑΝΕΝΑΝ, αλλά προφορικώς οι του ΑΛΦΑ θεωρούν δεδομένη την πρόθεση της Ναταλίας Γερμανού να παραμείνει ΑΛΦΑ, όπως και την πρόθεση της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

ΑΠΟ 30 ΜΑΡΤΙΟΥ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΑΛΦΑ ΑΛΛΑΖΕΙ!

Το δελτίο πηγαίνει στις 7 το απόγευμα και μετά το δελτίο καιρού θα βγαίνει στον αέρα η καινούργια γερμανικής κοπής παραγωγή “Κάτι ψήνεται”.

Φυσικά η ένταξη του Γιώργου Ψύλλια (μεταγραφή απο το ΣΤΑΡ) στο δυναμικό του δελτίου μπορεί και να σηματοδοτεί την μετεξέλιξη του δελτίου σε πιο “σοουμπιζάτα” θέματα.

ΣΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΟΥ ΑΝΤΕΝΑ

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΜΗΝ ΣΠΡΩΧΝΕΣΤΕ, ΟΛΕΣ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΠΡΩΙΝΟ ΚΑΦΕ!

ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΠΟΙΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝΕ; ( Για να το κλείσουμε προς το παρόν το θεματάκι…)

ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΦΕ η Λιάνα Κανέλλη, η Ελλη Στάη, η Ολγα Τρέμη και η αφεντιά μου! Κλείσαμε. ΟΛΕΣ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΕΣ.

ΜΙΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ – ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ

Συνάδελφοι, το λέω με κάθε συμπάθεια, γνωρίζοντας την αγωνία όλων για νούμερα. Κάτι πρέπει να γίνει με την ΕΦΗ ΘΩΔΗ. Είναι κρίμα, αλλά το βλέπουμε να συμβαίνει. Είναι πολύ θλιβερό το θέαμα και η αντιμετώπισή του ανήκει σε άλλες ειδικότητες.          

ΕΠΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Στο Kolonaki press γράφτηκε ένα μεγάλο κομμάτι για την ζωή μου, την οικογένειά μου, την πορεία μου στα μίντια, τις σπουδές μου. Το κομμάτι – κριτική “στα έργα και τις ημέρες μου” φέρει την υπογραφή του Γιώργου Τσάνογλου.

Επειδή τα τελευταία 18 χρόνια με έχουν κυριολεκτικά περάσει από την μηχανή του κιμά… Δημοσιεύματα, ανυπόγραφα φυσικά, από παιδάκια που επιχειρούσαν να πουλήσουν εκδουλεύσεις γράφοντας κυρίως για τους “άντρες μου” και για τα μαλλιά μου… Για την μάνα μου, θυμάμαι, (ναι, ναι, είχανε ασχοληθεί και με εκείνη!) όταν νοσηλευόταν με όγκο στον εγκέφαλο, κάποιοι “δημοσιόγραφοι” σε έντυπο έκριναν ότι έπρεπε να δημοσιοποιήσουν την νόσο της με αποτέλεσμα να πληροφορηθεί εκείνη, από τα περιοδικά, ό, τι οι γιατροί και εγώ ΔΕΝ της αποκαλύπταμε, με αποτέλεσμα εκείνη να τα διαβάσει και να καταρρεύσει… 

Επειδή τα τελευταία 18 χρόνια έχω δει να χύνεται τόνος μελάνι με επίθετα που δεν χρησιμοποίησα ΠΟΤΕ και τα οποία μου τα κόλλησαν “δημοσιογράφοι” επιλέγοντας να κάνουν “γιο γιο” με την ψυχολογία του γιου μου, που τότε ήταν ανήλικος και πήγαινε σχολείο (είχα την “τύχη” να δω τρισέλιδο για πάρτη μου, όπου σύμφωνα πάντα με τον “δημοσιογράφο” εμφανιζόμουν ως η μεγαλύτερη “πηδιόλα”των μίντια!)…  

…Την ίδια εποχή που εγώ εμφανιζόμουνα στα έντυπα περίπου σαν “ο Κάρλος το Τσακάλι” οι ίδιοι “κριτικοί δημοσιογράφοι” προσέφεραν αμέριστη ασυλία σε άλλες κυρίες που είχαν τολμήσει και εκείνες  να παντρευτούν δύο φορές (!), να αλλάξουν επίθετο, να διατηρήσουν δύο επίθετα κ.λ.π. … Ευτυχώς που είχα φίλη την Μαλβίνα και απαντούσε εκείνη για πάρτη μου σε εκείνους που δεν είχανε τα αρχίδια να κάνουνε “πλακίτσα” μαζί της ή με την Ελλη Στάη…

Το να πω λοιπόν ένα απλό “ευχαριστώ” στον  συνάδελφο που έγραψε για μένα μου μοιάζει κάπως “τυπικό”…              

Κρατάω το κείμενό του στο αρχείο μου πια. Δεν έχω κανένα τηλέφωνο για να τον ευχαριστήσω και δεν τον γνωρίζω. Είμαι πάντα εδώ για να “κρεμαστώ στο περίπτερο” αντιμετωπίζοντας κάθε “πρώτη σελίδα” που με αφορά. Η συγκεκριμένη “πρώτη” μου έδωσε ένα πολύτιμο δώρο. Τον ευχαριστώ από καρδιάς.

ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΚΟΥΡΤΗ

ΟΧΤΩ ΦΟΝΟΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΠΟΥΜ

Έχω αρχίσει ήδη να “χάνομαι” σε ένα από τα εντυπωσιακότερα ίσως αστυνομικά θρίλερ που έχω “ακουμπήσει” μέχρι σήμερα. ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ του Σκούρτη είναι το τρίτο βιβλίο της Τριλογίας του Κακού. Το βιβλίο του Γιώργου θα το θυμάστε για πάντα, αν αρχίσετε να το διαβάζετε. Αν είστε θυμωμένοι με όσα γίνονται γύρω μας, αν είστε έτοιμοι για εξέγερση, αν είστε άνθρωποι που έχετε κότσια, μπορεί να καταλάβετε ό,τι και εγώ η ίδια βρήκα έχοντας φτάσει μόλις στις πρώτες σελίδες του θρίλερ.

Θα σας το αποκαλύψω όπως το γράφει ο συγγραφέας στον πρόλογο:

“Όσοι δυνατοί αναγνώστες προσέλθετε. Το Μανιφέστο είναι ένα βιβλίο που θα θυμάστε πάντα και, είμαι σίγουρος, θα ξαναδιαβάζετε πότε πότε κάποια κομμάτια του, έστω κρυφά από τον εαυτό σας. Γιατί είναι ένα συμπυκνωμένο κείμενο, απαιτεί αφοσίωση από τον αναγνώστη – επειδή ακριβώς δεν μένει στην επιφάνεια των λέξεων -, θέλει αναγνώστη με κότσια, που να πιστεύει ότι δεν διαβάζει για ένα ούφο φαινόμενο, αλλά για την πραγματικότητα μέσα στην οποία ζει και οραματίζεται τα ωραία και τα μεγάλα… Να καταλάβει πως κι αυτός ίσως  είναι “έτοιμος από καιρό” να σχεδιάσει το δικό του modus operandi  και να συγγράψει οργισμένος το δικό του μανιφέστο ενάντια σε ό,τι σάπιο μαγαρίζει την ζωή του και τον κάνει να νοιώθει “μόνος, έρημος και απελπισμένος”, ασφυκτικά εγκλωβισμένος σε έναν κόσμο που τον πνίγει έως θανάτου…

( Γιώργος Σκούρτης 2006)

Και για να ολοκληρώσω, αφεντικό, με την σημερινή επικοινωνία με αυτό που έλεγε ο Μπέρτραντ Ράσελ : “Το πρόβλημα σε αυτό τον κόσμο έγκειται στο ότι οι ηλίθιοι είναι βέβαιοι για τον εαυτό τους, ενώ οι γνωστικοί αμφιβάλλουν για τον δικό τους…”

Ναι, γιατί χειρότερος εχθρός και από τους “Γερμανούς” είναι οι “Βλάκες”: πολλαπλασιάζονται σαν τα κουνέλια και κυκλοφορούν σαν απασφαλισμένες χειρομβοβίδες, έτοιμοι πάντα να διαχειριστούν τις ζωές μας!

ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Μήπως το Σαββατοκύριακο πήρε το μάτι σας πουθενά τον Άδωνι Γεωργιάδη και την Ευγενία;

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης