Εκπρόσωπος της Υπηρεσίας για τους Πρόσφυγες του Ο.Η.Ε. (UNHCR) ανακοίνωσε χθες ότι αναστέλλονται όλες οι μη ουσιώδεις επιχειρήσεις του Διεθνούς Οργανισμού στον καταυλισμό Νταντάμπ στην Κένυα, κοντά στα σύνορα με τη Σομαλία όπου πριν από δύο ημέρες δύο Ισπανίδες, μέλη της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης (ΜΚΟ) «Γιατροί Χωρίς Σύνορα» έπεσαν θύματα απαγωγής από ομάδα ενόπλων.

Οι έρευνες της Αστυνομίας και του Στρατού βρίσκονται σε εξέλιξη και ήδη οι Αρχές της αφρικανικής χώρας έχουν «στοχοποιήσει» την παραστρατιωτική οργάνωση Αλ Σαμπάμπ η οποία ελέγχει μεγάλο τμήμα της Σομαλίας. Ωστόσο, εκπρόσωπος της οργάνωσης διέψευσε χθες το απόγευμα τους ισχυρισμούς που την εμπλέκουν στις απαγωγές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Υπηρεσίες όπως εκπαίδευση και ψυχολογική υποστήριξη έχουν ανασταλεί προς το παρόν. Μόνο ό,τι έχει να κάνει με τη διανομή τροφίμων, νερού και την παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης παραμένουν σε λειτουργία», ανέφερε η Needa Jehu-Hoyah.

Τα δύο μέλη των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα», η 40χρονη Montserrat Serra (αριστερά) και η 30χρονη, Blanca Thiebaut (δεξιά), εργάζονταν ως τεχνικοί στον καταυλισμό που φιλοξενεί σχεδόν 500.000 πρόσφυγες από το Κέρας της Αφρικής.

Διαβάστε επίσης:
Ανθρωποκυνηγητό για τους απαγωγείς δύο Ισπανίδων στην Κένυα, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2011, 06:25

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας
.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης