Το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού και ο Δήμος Θεσσαλονίκης διεκδίκησαν και εν τέλει ανέλαβαν τη φιλοξενία της διεθνούς μουσικής έκθεσης «womex» (World Music Expo), η οποία θα διοργανωθεί στην συμπρωτεύουσα από τις 17 μέχρι και τις 21 Οκτωβρίου 2012. Για το είδος αυτό της μουσικής που επικράτησε να χαρακτηρίζεται ως «World Music», η «Womex» αποτελεί τη μεγαλύτερη και σημαντικότερη έκθεση σε παγκόσμιο επίπεδο.

Στο πλαίσιό της δίνεται η ευκαιρία σε καλλιτέχνες, γραφεία management, δισκογραφικές και εκδοτικές εταιρίες, διοργανωτές συναυλιών και φεστιβάλ να έρθουν σε επαφή μεταξύ τους καθώς και σε ένα μεγάλο αριθμό επισκεπτών να γνωρίσουν το έργο των καλλιτεχνών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι η πρώτη φορά που η «Womex» θα πραγματοποιηθεί στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, γεγονός που αποτελεί τεράστια ευκαιρία για χιλιάδες επισκέπτες να ανακαλύψουν την Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, μέσα από τους μουσικούς τους θησαυρούς και για τους συμμετέχοντες να εντείνουν τις συνεργασίες και τις ανταλλαγές μεταξύ τους» σημειώνει η διευθύντριας παραγωγής της «Womex», Daniela Teuber, η οποία κάνει λόγο για 300 καλλιτέχνες και 2.500 συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο, οι οποίοι αναμένεται στο πλαίσιο της έκθεσης να βρεθούν στη Θεσσαλονίκη.

Στη φετινή έκθεση –θα φιλοξενηθεί στην Κοπεγχάγη, από τις 26 έως τις 30 Οκτωβρίου– το ελληνικό περίπτερο θα παρέχει τη δυνατότητα να φιλοξενηθούν όλοι οι θεσμοθετημένοι μουσικοί φορείς, δισκογραφικές εταιρίες και μεμονωμένοι καλλιτέχνες που θα επισκεφθούν τις εκθέσεις. Τη διοργάνωση της έκθεσης του 2012 στη Θεσσαλονίκη θα αναλάβουν η HELEXPO και η Gaia Live, υπό την εποπτεία του ΥΠΠΟΤ και του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Επιμέλεια: Πέτρος Σιδερέας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης