Αγγλία – Premier League

Η Λίβερπουλ ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι της Premier League. Οι «ρεντς» του Ράφα Μπενίτεθ συνέτριψαν με 4-1 τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Ολντ Τράφορντ» και μείωσε στους τέσσερις βαθμούς τη διαφορά της από τους «κόκκινους διάβολους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Γιουνάιτεντ ήταν αυτή που προηγήθηκε στο σκορ. Στο 23’ ο Παρκ ανατράπηκε από τον Ρέινα και ο Κριστιάνο Ρονάλντο πέτυχε το 1-0. Η Λίβερπουλ ισοφάρισε πέντε λεπτά αργότερα, με τον Φερνάντο Τόρες, ενώ στο 44’ ο Τζέραρντ κέρδισε πέναλτι από τον Εβρά και το εκτέλεσε ο ίδιος, βάζοντας την ομάδα του μπροστά στο σκορ με 2-1.

Στο 76’ ο Βίντιτς αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα για μαρκάρισμα στον Τζέραρντ και στο επόμενο λεπτό ο Φάμπιο Αουρέλιο με απευθείας εκτέλεση φάουλ σημείωσε το 3-1. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε με πλασέ ο Ντοσένα στις καθυστερήσεις.

Τα αποτελέσματα της 29ης αγωνιστικής: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Λίβερπουλ 1-4, Άρσεναλ-Μπλάκμπερν 4-0, Μπόλτον-Φούλαμ 1-3, Έβερτον-Στόουκ 3-1, Χαλ-Νιουκάστλ 1-1, Σάντερλαντ-Γουίγκαν 1-2, Μίντλεσμπρο-Πόρτσμουθ 1-1.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γερμανία – Bundesliga

Στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα συνεχίζει να βρίσκεται η Χέρτα. Οι πρωτευουσιάνοι κέρδισαν 1-0 τη Λεβερκούζεν, χάρη στο τέρμα του Αντρέι Βορονίν στο 50’ και πλέον βρίσκεται με 49 βαθμούς στο… ταβάνι του πίνακα, έχοντας τέσσερις πόντους διαφορά από τη Μπάγερν Μονάχου και τη Βόλφσμπουργκ.

Τα αποτελέσματα της 24ης αγωνιστικής: Βόλφσμπουργκ-Σάλκε 4-3, Κολωνία-Γκλάντμπαχ 2-4, Άιντραχτ Φρ.-Χοφενχάιμ 1-1, Ανόβερο-Ντόρτμουντ 4-4, Χέρτα-Λεβερκούζεν 1-0, Καρλσρούη-Αρμίνια Μπιλεφελντ 0-1, Μπόχουμ-Μπάγερν 0-3.

Σκωτία – Premier League

Την ήττα με 1-0 από την Χιμπέρνιαν γνώρισε η τρίτη του βαθμολογικού πίνακα της Σκωτίας, Χαρτς. Το γκολ του αγώνα σημείωσε ο Φλέτσερ στο 14ο λεπτό. Οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν για ένα ημίχρονο με δέκα παίκτες, λόγω της αποβολής των Μπάμπα και Μπάλοχ.  

Τα αποτελέσματα της 29ης αγωνιστικής: Αμπερντίν-Χάμιλτον 1-0, Χιμπέρνιαν-Χαρτς 1-0, Ινβερνές-Κιλμάρνοκ 2-1, Μάδεργουελ-Νταντί Γ. 2-1.

Ιταλία – Serie A

Τις ελπίδες που έχει για την κατάκτηση του τίτλου διατήρησε ζωντανές η Γιουβέντους, κερδίζοντας 4-1 τη Μπολόνια. Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 24′ με τον Μουταρέλι, αλλά η Γιουβέντους απάντησε τέσσερις φορές με τους Σαλιχάμιτζιτς (48′), Τζιοβίνκο (71′) και Ντελ Πιέρο (75′, 87′).

Τα αποτελέσματα της 28ης αγωνιστικής: Κάλιαρι-Τζένοα 0-1, Γιουβέντους-Μπολόνια 4-1.

Γαλλία – Championnat

Η τρίτη Λιλ κατάφερε να πάρει τη νίκη, στην έδρα της Καέν με γκολ που σημείωσε ο Μπάστος στο 60ο λεπτό.

Τα αποτελέσματα της 28ης αγωνιστικής: Μονακό-Τουλούζ 3-2, Καέν-Λιλ 0-1, Σοσό-Νανσί 2-1, Ναντ-Λοριάν 1-1, Λε Μαν-Ρεν 2-2, Βαλανσιέν-Χάβρη 3-2.

Ισπανία – Primera Division

Ισόπαλες 1-1 αναδείχθηκαν Βαλένθια και Ουέλβα. Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 55′ με τον Καμούνιας, ενώ οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με τον Ερνάντεθ στο 83′.

Τα αποτελέσματα της 28ης αγωνιστικής: Βαλένθια – Ουέλβα 1-1.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης