Μετακινήσεις αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας πραγματοποιήθηκαν σήμερα ύστερα από διαταγή και απόφαση του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ..

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μετακινήσεις που έγιναν από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. είχαν λειτουργικούς λόγους, ωστόσο άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι η απομάκρυνση του διοικητή των ΜΑΤ (ταξίαρχου Στέφανου Κοζυράκη) και του διοικητή της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. (ταξίαρχου Γεώργιου Σταύρακα) δεν είναι άσχετη από τα τελευταία επεισόδια στο Σύνταγμα, όπου σημειώθηκαν προπηλακισμοί και επιθέσεις σε βάρος δημοσιογράφων και φωτορεπόρτερ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες της zougla.gr, οι αλλαγές αυτές σχετίζονται κυρίως με προσωπικά παιχνίδια και φιλοδοξίες σε επίπεδο ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ., ενώ το θέμα της συμπεριφοράς των ΜΑΤ χρησιμοποιείται ως άλλοθι για τις μετακινήσεις προσώπων από και προς τις θέσεις-κλειδιά.

Αν η αλλαγή στη διοίκηση των ΜΑΤ μπορεί να είναι δικαιολογημένη, μετά τα πρόσφατα επεισόδια βίας και ελλείμματος πειθαρχίας, οι άλλες απομακρύνσεις μαχίμων αξιωματικών από τη θέση τους δεν φαίνεται να έχουν καμία σχέση με την επιχειρηματολογία που ανακυκλώνει η ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ..

Είναι χαρακτηριστικό, δε, ότι μετά την ανακοίνωση των μεταθέσεων παρατηρείται έντονη «κινητικότητα», στις διάφορες ιστοσελίδες με σχόλια και ερμηνείες, οι οποίες τελικά και, σύμφωνα με κύκλους της ΕΛ.ΑΣ. που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, αφορούν σε εσωτερικούς συσχετισμούς δυνάμεων στα ανώτερα κλιμάκια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά οι μετακινήσεις των αξιωματικών έχουν ως εξής:

• Ταξίαρχος Στέφανος Κοζυράκης από τη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής/ Υ.Α.Τ. στη Διεύθυνση Χειρισμού Κρίσεων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ως διευθυντής.
• Ταξίαρχος Ευάγγελος Βενέτης από την Αστυνομική Διεύθυνση Αρκαδίας, στη Διεύθυνση Άμεσης Δράσης Αττικής / Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.
• Ταξίαρχος Γέωργιος Σταύρακας από τη Διεύθυνση Άμεσης Δράσης Αττικής, στην Αστυνομική Ακαδημία, ως βοηθός διευθυντή.
• Αστυνομικός Διευθυντής Θεόδωρος Κούτσιαρης τοποθετείται ως διευθυντής στη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής/ Υ.Α.Τ., όπου υπηρετεί.

Παράλληλα, με άλλη απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας:

• Λήγει η απόσπαση του ταξίαρχου Νικόλαου Μάρκου στο Γραφείο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπου υπηρετεί ως υπασπιστής και επανέρχεται στην οργανική του θέση, στην Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ως υποδιευθυντής.
• Λήγει η μετακίνηση του ταξίαρχου Ιωσήφ Καμπανάκη στην Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και επανέρχεται στη οργανική του θέση, στη Διεύθυνση Δημόσιας Ασφάλειας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ως διευθυντής.

Τέλος με απόφαση του Ανώτατου Συμβουλίου Μεταθέσεων τοποθετείται στην Αστυνομική Διεύθυνση Αρκαδίας, ως διευθυντής, ο αστυνομικός διευθυντής Γεώργιος Αλεξανδρόπουλος από την Αστυνομική Διεύθυνση Αργολίδας / Επιτελείο, όπου υπηρετεί ως υποδιευθυντής.

Διαβάστε επίσης:

Νέοι σύμβουλοι στο πλευρό του Χρ. Παπουτσή, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2011

Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης