Ελεύθερος αφέθηκε ο δημοσιογράφος Μιχάλης Δημητρίου, ο οποίος συνελήφθη μετά από αίτημα του Νίκου Παπανδρέου να εκτελεστεί η αμετάκλητη απόφαση δικαστηρίου που είχε βγει το 2005, σχετικά με συκοφαντικό δημοσίευμα.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος υπηρεσίας στα δικαστήρια της Ευελπίδων έκανε δεκτές τις αντιρρήσεις του συλληφθέντος κι έτσι τον άφησε ελεύθερο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μιχάλης Δημητρίου, ο οποίος είναι σύμβουλος του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης και νυν υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Σωτήρη Χατζηγάκη, θεωρήθηκε υπεύθυνος για δημοσίευμα της εφημερίδας “Απόφαση” που ανέφερε ότι ότι ο Νίκος Παπανδρέου διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση με την Μαρία Δαμανάκη.

Ο κ. Παπανδρέου προσέφυγε στη Δικαιοσύνη και κατέθεσε αγωγή. Η απόφαση ήταν καταδικαστική για κ. Δημητρίου και το δικαστήριο του επέβαλε χρηματική ποινή ύψους 30.000 ευρώ το οποίο με τους τόκους έφτασε τις 59.000 ευρώ.

Ο Μιχάλης Δημητρίου μίλησε στη zougla.gr και είπε ότι καταδικάστηκε ερήμην.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Ο κ. Δημητρίου, υποστηρίζει ότι ουσιαστικά έχει δικαιωθεί αφού ο πρόεδρος αποφάσισε την μη κράτησή του, αρνείται ότι φέρει ευθύνη για το δημοσίευμα, λέγοντας ότι εμφανιζόταν στην ταυτότητα ως εκδότης και όχι ως διευθυντής ή ιδιοκτήτης.

Επίσης μιλάει για εμπάθεια από την πλευρά των μηνυτών, αφού οι δικηγόροι του κ. Παπανδρέου κατέβαλαν ήδη 2.000 ευρώ ως τροφεία προκειμένου να φυλακιστεί για 3 μήνες και ζήτησαν να καταβληθούν ακόμη και οι τόκοι.

Ακόμη επιμένει ότι δεν είχε λάβει γνώση της απόφασης αφού τα σχετικά έγγραφα αποστέλλονταν σε λάθος διεύθυνση.

Στο μεταξύ ο Νίκος Παπανδρέου υπέβαλε αίτημα να καταβληθεί από τον κ. Δημητρίου το ποσό των 5.000 ευρώ προκειμένου να μην εκτελεστεί η προσωποκράτηση. 

Η πρόεδρος επιφυλάχτηκε να εκδώσει το σκεπτικό της απόφασης τη Δευτέρα.

(Πρώτη καταχώρηση: 13 Μαρτίου 2009, 17:30)

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης