Οι Ταλιμπάν ορκίστηκαν να συνεχίσουν τον ένοπλο αγώνα τους εναντίον όλων των ξένων δυνάμεων που παραμένουν στο Αφγανιστάν, μετέδωσε το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο, Reuters. Σε ανακοίνωση που έδωσαν χθες στη δημοσιότητα, ανήμερα της επετείου από τα χρόνια της στρατιωτικής επέμβασης στην ασιατική χώρα ξεκαθάρισαν ότι «στο τέλος θα νικήσουν».

«Ακόμα και με “παρωχημένα” όπλα και φτωχό εξοπλισμό αναγκάσαμε τους κατακτητές να επανεξετάσουν τη θέση τους και να αναθεωρήσουν το σχέδιό τους να παραμείνουν για πάντα στο Αφγανιστάν», σημείωσε ο Zabihullah Mujahid, εκπρόσωπος των Ταλιμπάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρόεδρος του Αφγανιστάν, Hamid Karzai και οι ηγέτες των δυτικών κρατών συμφώνησαν στην πλήρη μεταβίβαση των εξουσιών στις δυνάμεις Ασφαλείας της ασιατικής χώρας μέχρι το τέλος του 2014. Ωστόσο, υπάρχει το ενδεχόμενο τμήμα των στρατιωτικών δυνάμεων να παραμείνει στο Αφγανιστάν προκειμένου να προσφέρει τεχνογνωσία και εκπαίδευση στον αφγανικό στρατό.

«Μετά το πέρασμα δέκα ετών υπερήφανης Τζιχάντ από τον λαό του Αφγανιστάν απέναντι στους κατακτητές θα πρέπει να επαναλάβουμε ότι η τελική νίκη θα είναι δική μας», πρόσθεσε. Περισσότεροι από 11.000 Αφγανοί εκτιμάται ότι έχουν χάσει τη ζωή τους στη διάρκεια της παρουσίας των ξένων δυνάμεων στην ασιατική χώρα.
Δείτε το video…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης