Μέλη παραστρατιωτικής οργάνωσης προχώρησαν την Τρίτη στην εκτέλεση πέντε υπαλλήλων τοπικής εταιρείας για τη διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας σε περιοχή της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, επισημαίνεται σε χθεσινή ανακοίνωση του Ο.Η.Ε..

«Συνολικά επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια ενέδρας σε όχημα το οποίο κινούταν νότια της πόλη Σέιντζ στην επαρχία Κίβου. Πρόκειται για την πιο πολύνεκρη επίθεση σε μέλη ανθρωπιστικών αποστολών που έχει καταγραφεί μέχρι στιγμής», ανέφερε εκπρόσωπος του γραφείου για τον Συντονισμό Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του Ο.Η.Ε. (OCHA).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τέτοια γεγονότα μεγαλώνουν την ανασφάλεια που έχει αρχίσει να δημιουργείται τους τελευταίους μήνες στους ανθρώπους που συμμετέχουν στις αποστολές για τη διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας στα ανατολικά της αφρικανικής χώρας», πρόσθεσε.

Οι Αρχές της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό θεωρούν ότι πίσω από την επίθεση κρύβονται στρατιώτες του «Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου του Μπουρούντι» (BNLF).

«Έχουμε ξεκινήσει τις διαδικασίες προκειμένου να ασφαλίσουμε την περιοχή. Κάθε μέρα σημειώνονται επιθέσεις από μέλη του BNLF και του FNL σε πολιτικά αυτοκίνητα, βάρκες ακόμα και εισβολές σε ολόκληρα χωριά. Αυτό πρέπει να σταματήσει», ανέφερε εκπρόσωπος της επαρχίας Κίβου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο FNL είναι μια παραστρατιωτική οργάνωση με έδρα το Κονγκό η οποία ευθύνεται για την αιματηρή επίθεση τον προηγούμενο μήνα σε μπάρ στο Μπουρουντί που στοίχησε τη ζωή σε περισσότερους από 30 ανθρώπους.

Διαβάστε επίσης:
Μακελειό στο Μπουρουντί, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2011, 02:24
Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης