Μπορεί οι Η.Π.Α. να θεωρούν ότι η αποστολή του ΝΑΤΟ στη Λιβύη έχει ολοκληρωθεί μετά την απομάκρυνση του Muammar Gaddafi από την εξουσία, ωστόσο ακόμα καμία επίσημη απόφαση δεν έχει ληφθεί σχετικά με τον τερματισμό των αεροπορικών επιχειρήσεων, επεσήμανε σε χθεσινές του δηλώσεις ο υπουργός Άμυνας των Η.Π.Α..

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο τερματισμός των επιχειρήσεων στο έδαφος της Λιβύης εξαρτάται από τον βαθμό ασφαλείας των πολιτών και των επιθετικών δυνατοτήτων του Λίβυου Συνταγματάρχη, Muammar Gaddafi», τόνισε ο Leon Panetta μετά τις συναντήσεις που είχε χθες με συμμάχους των Η.Π.Α. στις Βρυξέλλες.

«Οι τελικές αποφάσεις θα εξαρτηθούν σε μεγάλο βαθμό από τις εκθέσεις που θα παραδώσουν οι διοικητές μας σχετικά με την υπάρχουσα κατάσταση στη Λιβύη. Ωστόσο, η νέα κυβέρνηση της αφρικανικής χώρας σε συνδυασμό με τους πολιτικούς ηγέτες των υπολοίπων κρατών που έχουν εμπλακεί σε αυτή την επιχείρηση θα δώσουν ένα τέλος», πρόσθεσε.

Ο υπουργός Άμυνας δεν παρέλειψε να παράλληλα να εκθειάσει το έργο του ΝΑΤΟ.

«Αυτό που πρέπει να εξεταστεί επίσης από τις χώρες-μέλη της Συμμαχίας είναι το πότε και το πώς μπορούν να βοηθήσουν τη νέα κυβέρνηση στη Λιβύη. Νομίζω ότι έχουμε δείξει σε όλο τον κόσμο ότι το ΝΑΤΟ μπορεί να είναι πολύ αποτελεσματικό σε τέτοιου είδους αποστολές. Στη Λιβύη δεν προστατέψαμε μόνο τους πολίτες αλλά δώσαμε στον λιβυκό λαό την ευκαιρία να “αγγίξει” τη Δημοκρατία», υπογράμμισε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης