Ο 17χρονος που έσπειρε το θάνατο σε σχολείο της Στουτγάρδης χθες το πρωί, αποκαλύπτεται ότι στόχευε κυρίως γυναίκες και κορίτσια.

Ντυμένος με στρατιωτική στολή και μία αντιασφυξιογόνα μάσκα, ο πρώην μαθητής του σχολείου στην πόλη Βίνεντεν, Τιμ Κρέτσμερ, πήρε ένα από τα 16 όπλα που κατείχε ο πατέρας του και εισέβαλε στις σχολικές τάξεις, όπου πυροβόλησε 9 κορίτσια, τρεις καθηγήτριες και ένα αγόρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεκάδες άλλοι μαθητές και δάσκαλοι του σχολείου του Άλμπερτβιλ, τραυματίστηκαν στον πανικό τους να ξεφύγουν από τα πυρά του, συμπεριλαμβανομένων και δύο έφηβων Ελληνίδων.

Οι καθηγήτριες πέθαναν στην προσπάθεια τους να καλύψουν τα σώματα των μικρών παιδιών, καθώς ο Κρέτσμερ πυροβολούσε ανεξέλεγκτα και κατευθείαν στο κεφάλι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι μόνες λέξεις που ξεστόμισε ο 17χρονος την ώρα του μακελειού και καλυμμένος με αίμα, ήταν: «Δεν πεθάνατε ακόμα;»

Αφού έφυγε από το χώρο που σχολείου, ο νεαρός σκότωσε τρία ακόμα άτομα, φτάνοντας τον αριθμό των θυμάτων του στα 15. Ύστερα από καταδίωξη της αστυνομίας, ο Κέτσμερ αυτοκτόνησε στη διάρκεια ανταλλαγής πυρών με τους άντρες ασφαλείας, περίπου 40χλμ από την Βίνεντεν, έξω από ένα σούπερ μάρκετ.

Οι τελευταίες ώρες του 17χρονου δολοφόνου

Τα κίνητρα του ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστά, αλλά δεδομένου της προτίμησης του στο αδύνατο φύλο, λέγεται ότι ο Τιμ είχε πρόβλημα στις σχέσεις του με τις γυναίκες. «Δεν υπάρχουν ενδείξεις προς το παρόν ότι αυτή η επίθεση θα μπορούσε να προβλεφθεί. Αλλά είναι ύποπτο που τα περισσότερα θύματά του ήταν θηλυκά», είπε ο υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου Μπάντεν – Βίτενμπεργκ.

Ο Κρέτσμερ ήταν ο προνομιούχος γιος καλοβαλμένων γονιών, που ήταν ζηλευτός από συμμαθητές του για τα πλούτη του. Πρόσφατα είχε γράψει σε μία ιστοσελίδα : «Τι μου αρέσει πάνω μου; Τίποτα. Τι μισώ στον εαυτό μου; Τίποτα. Δουλειά: Δυστυχώς, ακόμα στο σχολείο».

Διαβάστε επίσης:

Δύο Ελληνίδες τραυματίες στο μακελειό της Στουτγάρδης, 11 Μαρτίου 2009, 22:46

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης