Με ό,τι μέσο έχουν στη διάθεσή τους χιλιάδες κάτοικοι της Σίρτης στη Λιβύη προσπαθούν να φύγουν τις τελευταίες ημέρες από την πόλη η οποία συνεχίζει να αποτελεί πεδίο σφοδρών συγκρούσεων μεταξύ των δυνάμεων που παραμένουν πιστές στον Λίβυο Συνταγματάρχη, Muammar Gaddafi και στον στρατό του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου, μεταδίδει το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο, Reuters.

Εκτιμάται ότι περίπου 100.000 κάτοικοι έχουν παγιδευτεί μέσα στην πόλη η οποία βομβαρδίζεται από τρεις διαφορετικές κατευθύνσεις, την ίδια ώρα που η ύπαρξη ελεύθερων σκοπευτών κάνουν απαγορευτική τη μετακίνηση στους δρόμους. Ωστόσο, αρκετοί ήταν αυτοί που και χθες φόρτωσαν τα υπάρχοντά τους σε αυτοκίνητα και επιχείρησαν να εγκαταλείψουν την πόλη.

Οι μάχες παραμένουν σφοδρές, με αεροσκάφη του ΝΑΤΟ να πραγματοποιούν καθημερινά επιδρομές σε επιλεγμένους στρατιωτικούς στόχους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα. Ξέρετε πώς έχει η κατάσταση με τους ελεύθερους σκοπευτές. Δεν μπορείς να τους εντοπίσεις», τόνισε ο Rami Moftah, στρατιώτης που μάχεται στο πλευρό των δυνάμεων του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου.

Τα προβλήματα για τους αμάχους γίνονται εντονότερα από την ολοένα αυξανόμενη μείωση των αποθεμάτων σε τροφή, νερό και φάρμακα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν υπάρχουν τρόφιμα. Οι άνθρωποι είναι τρομοκρατημένοι και φοβούνται να βγουν από τα σπίτια τους. Θέλουν να τα προστατέψουν», δηλώσε ο Ghazi Abdul-Wahab, κάτοικος της πόλης τα τελευταία 40 χρόνια.

Δείτε το video…

Διαβάστε επίσης:
Λιβύη: Στο έλεος των… μαχών άοπλοι πολίτες, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2011, 02:13

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης