Το πράσινο φως, που άναψε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την πώληση της Ολυμπιακής Αεροπορίας, τρέχει τις εξελίξεις στο εσωτερικό μέτωπο.

Το απόγευμα συνεδριάζει η Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων, που θα εγκρίνει το αναθεωρημένο σχέδιο για την ιδιωτικοποίηση της Ολυμπιακής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το τελευταίο βήμα θα είναι η αποστολή της απόφασης στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, για να λάβει την επίσημη κύρωση από την εθνική αντιπροσωπεία.

Από την πλευρά της κυβέρνησης, η ικανοποίηση είναι έκδηλη για τις εξελίξεις σε ένα από τα ανοιχτά μέτωπα.

Ο πρώτος από την Κομισιόν, που εξέφρασε την ικανοποίησή του για την έγκριση της συμφωνίας του ελληνικού Δημοσίου με τη MIG, ήταν ο υπουργός Ανάπτυξης, ο οποίος είναι ο αρμόδιος για την ιδιωτικοποίηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Κωστής Χατζηδάκης σημείωσε με έμφαση πως η έγκριση είναι απόδειξη ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση της Ο.Α. στηρίζεται σε πολύ γερά θεμέλια.

Σχετικά με τις διαφωνίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε ότι στο ΠΑΣΟΚ εκφράζονται πολλές θέσεις και δεν μπορεί να τις παρακολουθήσει, ωστόσο ο ίδιος δήλωσε χαρούμενος επειδή ακόμη και μέσα στο κόμμα της αντιπολίτευσης υπάρχουν φωνές που συμφωνούν με τους κυβερνητικούς χειρισμούς.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης