Τον πανικό και το θάνατο έσπειρε σε δύο πόλεις της Αλαμπάμα των ΗΠΑ, ένας άνδρας περίπου 35 ετών, που καταλήφθηκε από δολοφονικό αμόκ. Ο ένοπλος αφαίρεσε τη ζωή τουλάχιστον 10 ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένης της δικής του και μελών της οικογένειας του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, σκότωσε τη μητέρα του και έκαψε το σπίτι της, τη γυναίκα του, το παιδί του, τη γιαγιά του και τον παππού του, καθώς και τη σύζυγο και το μωρό του αναπληρωτή σερίφη.

Οι πυροβολισμοί ξεκίνησαν από μία μικρή γειτονιά της νότιας πόλης Σάμσον, όπου κατοικούν 3.000 άνθρωποι, λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης και σταμάτησαν στην κομητεία της Γενεύης, 20 χλμ. μακρύτερα.

«Πυροβολούσε απλούς ανθρώπους που πήγαιναν στη δουλειά τους» είπε αυτόπτης μάρτυρας στο CNN.  Μέχρι στιγμής, η ταυτότητα δεν έχει γίνει γνωστή. Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, οι αρχές εξετάζουν μία πυρκαγιά σε σπίτι στην κομητεία Κόφι, όπου βρέθηκε ένα ακόμη πτώμα.   

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπλέον, προσπαθούν να βρουν αν ο άντρας, που κρατούσε ένα ημιαυτόματο όπλο, γνώριζε κάποιο από τα θύματά του. Όπως έγινε γνωστό, ο ένοπλος σκότωσε έξι ενηλίκους και ένα παιδί σε τρία σπίτια στην πόλη Σάμσον, πριν αρχίσει να κατηφορίζει στη Λεωφόρο 52, όπου πυροβόλησε το αυτοκίνητο ενός αστυνομικού, ο οποίος υπέστη ελαφρά τραύματα.

Μετά ο δράστης σκότωσε άλλους δυο άνδρες σε καταστήματα. Ύστερα από μεγάλη καταδίωξη της αστυνομίας και αφού του γάζωσαν το αυτοκίνητο, βγήκε από το όχημα, μπήκε στην εταιρεία με προϊόντα κατασκευής, Reliable Metal και δευτερόλεπτα αργότερα, έστρεψε το όπλο προς το μέρος του.

«Θεωρούμε ότι υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι που πυροβολήθηκαν στη διάρκεια των επεισοδίων», είπε αστυνομικός. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης ήταν πρώην υπάλληλος της συγκεκριμένης  εταιρείας, όπου αυτοκτόνησε.

Παρόμοιο περιστατικό με μαζικές δολοφονίες είχε συμβεί στην Αλαμπάμα το 2002, όταν ένας ο Γουέστλεϊ Ντέβον Χάρις  σκότωσε έξι συγγενείς της 16χρονης φίλης του στη φάρμα τους. Ο Χάρις καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη το 2005.

Η νοτιοανατολική Αλαμπάμα, που γειτνιάζει με τη Φλόριντα, είναι κυρίως αγροτική περιοχή με πολλές οικογένειες χαμηλών εισοδημάτων.  

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης