Η επόμενη φάση του διαλόγου Βελιγραδίου – Πρίστινας αναμένεται την ερχόμενη Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) στη Σερβία, Βένσαν Ντέζερ, υπενθυμίζοντας ότι η Ε.Ε. συμμετέχει στη διαδικασία από την έναρξή της.

Ο κ. Ντέζερ τόνισε ότι οι συνομιλίες μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινας διεξάγονται όλο αυτό το διάστημα και ότι είναι μία συνεχής διαδικασία, στην οποία μετέχει και η Ένωση. Ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ε.Ε. στη Σερβία σημείωσε ότι το θέμα εξέτασε πρόσφατα και ο πρόεδρος της Σερβίας, Μπόρις Τάντιτς, με την ύπατη εκπρόσωπο της Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας, Κάθριν Άστον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο επικεφαλής της διαπραγματευτικής αντιπροσωπείας του Βελιγραδίου στον διάλογο με την Πρίστινα, Μπόρισλαβ Στεφάνοβιτς δήλωσε χθες ότι πιθανότατα οι Βρυξέλλες θα αποδεχθούν να συζητηθεί, την προσεχή Τετάρτη (28 Σεπτεμβρίου), το ζήτημα της κυκλοφορίας στις διαβάσεις Γιάρινιε και Μπρνιακ, στα διοικητικά σύνορα Κοσόβου-Σερβίας.

«Ζητήσαμε να συζητήσουμε το θέμα των δύο διαβάσεων, με εκπροσώπους της Ε.Ε. και των Η.Π.Α.. Είμαστε σε καλό δρόμο και μπορεί να διεξαχθούν συνομιλίες. Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τις Βρυξέλλες, την Ουάσινγκτον και άλλα κέντρα» είπε ο κ. Στεφάνοβιτς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης