Η κυβέρνηση του προέδρου της Υεμένης Άλι Αμπντάλα Σάλεχ σχεδιάζει να διοργανώσει εκλογές στη χώρα τον Ιανουάριο του 2012, σύμφωνα με όσα δήλωσαν γερμανικές διπλωματικές πηγές στην Ουάσινγκτον.

Ο υπουργός Ανάπτυξης της Γερμανίας Ντιρκ Νίμπελ συναντήθηκε νωρίτερα με τον υπουργό Εξωτερικών της Υεμένης, Αμπού Μπακρ Αμπντάλα αλ Κίρμπι, στο περιθώριο της ετήσιας συνόδου της Παγκόσμιας Τράπεζας, με τους δύο άνδρες να συζητούν σχετικά με την κλιμάκωση της βίας από τις δυνάμεις του καθεστώτος μετά την απροσδόκητη επιστροφή του Σάλεχ -από τη Σαουδική Αραβία όπου νοσηλευόταν-, την Παρασκευή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Νίμπελ είπε ότι η επιστροφή του Σάλεχ «δεν ήταν η ένδειξη που ήλπιζε (να λάβει) η κυβέρνηση της Γερμανίας» και κάλεσε να τερματιστεί η βία και να αρχίσει πραγματικός πολιτικός διάλογος.

Η Παγκόσμια Τράπεζα έχει αναβάλει τα αναπτυξιακά της έργα στην Υεμένη εν μέσω των πολιτικών ταραχών. Μόνο μερικά έργα υδροδότησης συνεχίστηκαν με τη βοήθεια τοπικών ειδικών και χωρίς τη συμμετοχή της κυβέρνησης της Υεμένης, σύμφωνα με την ΠΤ.

Επιμέλεια: Πέτρος Σιδερέας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης