Ήταν 23 Δεκεμβρίου 2008, δυο μέρες πριν από τα Χριστούγεννα. Μόλις είχε ψηφιστεί ο προϋπολογισμός του 2009 και ο Κ. Καραμανλής εν μέσω γιορτών επρόκειτο να καταστρώσει τα σχέδιά του για τον ανασχηματισμό.

Ο Κώστας Μητσοτάκης, μόλις είχε βγει από το Μέγαρο Μαξίμου, όπου είχε πάει, όπως δήλωσε ο ίδιος, να ευχηθεί στον πρωθυπουργό για τις γιορτές. Πριν μπει στο αυτοκίνητό του, έριχνε τη βόμβα του: «Ο Θεός να βοηθήσει», είπε απαντώντας σε ερώτηση για την πορεία της κυβέρνησης. Ο επίτιμος είχε θέσει ένα ζήτημα: Να διατηρηθούν κάποιοι άνθρωποί του στην κυβερνητική μηχανή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η παρέμβασή του φαίνεται ότι έπιασε τόπο. Για λίγο έστω. Έτσι όταν έγινε ο ανασχηματισμός στις αρχές του νέου χρόνου, ο νέος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σωτήρης Χατζηγάκης, επιχείρησε να δρομολογήσει την τοποθέτηση του έμπιστου (εξ απορρήτων) συνεργάτη του Κ. Γκλέτσου -που τον είχε γενικό γραμματέα στο υπουργείο Δικαιοσύνης- στη θέση του ειδικού γραμματέα κοινοτικών πόρων και υποδομών του πρώην υπουργείου Γεωργίας.

Όμως δεν υπολόγισε ότι ο ήδη κατέχων τη θέση Δημήτρης Παπαγιαννίδης, τοποθετημένος από το Σάββα Τσιτουρίδη το 2004 και ο οποίος διατηρήθηκε και από τους Ευάγγ. Μπασιάκο και Αλ. Κοντό, είναι έμπιστος της οικογενείας Μητσοτάκη και για το πρόσωπό του έχει θέσει βέτο ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ.
 
Ο κ. Χατζηγάκης όμως δεν το έβαλε κάτω και επέμεινε να τοποθετήσει στη νευραλγική αυτή θέση που διαχειρίζεται πολλά εκατομμύρια ευρώ, το δικό του έμπιστο κ. Γκλέτσο. Βγήκε ενισχυμένος -έτσι πιστεύουν στο Μαξίμου- από το χειρισμό του θέματος των κινητοποιήσεων των αγροτών και επέβαλε την άποψή του.

Ο Κώστας Μητσοτάκης έκανε μια τελευταία παρέμβαση. Επισκέφτηκε την περασμένη Παρασκευή τον πρωθυπουργό και του ζήτησε να παραμείνει στη θέση του ο κ. Παπαγιαννίδης. Τελικά δεν τα κατάφερε και για πρώτη φορά βγαίνοντας από το Μαξίμου, την περασμένη Παρασκευή, απέφυγε να κάνει οποιαδήποτε δήλωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και για όσους γνωρίζουν, η αντίδρασή του αυτή σημαίνει πολλά που θα πρέπει να ανησυχούν το πρωθυπουργικό περιβάλλον…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης