Άρης Βελουχιώτης: Το Δίλημμα (1981)
Μεταφρασμένος Τίτλος: Aris Velouchiotis: The Dilemma

Ντοκιμαντέρ για τον πρωτοκαπετάνιο του EΛAΣ, Άρη Bελουχιώτη. Μέσα από τη δική του ιστορία, η ταινία αφηγείται τον αγώνα του EAM και του EΛAΣ κατά τη γερμανική κατοχή, και παράλληλα τη μοναχική πορεία του Bελουχιώτη, μετά τη Συμφωνία της Bάρκιζας και την παράδοση των όπλων (Φεβρουάριος του 1945) μέχρι τον τραγικό του θάνατο, τον Iούνιο του ίδιου χρόνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Sut (2008)
Μεταφρασμένος Τίτλος: Γάλα
Γνωστό επίσης ως: Milk

Ο Yusuf ένας απόφοιτος λυκείου που δεν κατάφερε να περάσει στις εισαγωγικές εξετάσεις του πανεπιστημίου, έχει μεγάλο πάθος για την ποίηση, ενώ πολλά από τα ποιήματα που έγραψε έχουν εκδοθεί σε λογοτεχνικές εφημερίδες. Τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά και στην οικογενειακή επιχείρηση, και σαν να μην έφτανε αυτό θα ανακαλύψει ότι η αγαπημένη του Zehra τον απατά με τον σταθμάρχη της πόλης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


The Bang Bang Club (2010)

Βρισκόμαστε στο 1994 στην Νότια Αφρική, όπου ο Νέλσον Μαντέλα έχει μόλις αποφυλακιστεί και κατά τους τελευταίους αιματηρούς μήνες του απαρτχάιντ οι εντάσεις σταδιακά αυξάνονται. Φυλετικές σέχτες, με την υποστήριξη της λευκής κυβέρνησης, κηρύττουν αιματηρό πόλεμο μεταξύ τους. Μέσα σε όλα αυτά βρίσκεται το Bang Bang Club, τέσσερις νέοι (λευκοί) δημοσιογράφοι, που δημοσιοποιούν το μακελειό που ρήμαξε τους δρόμους της πόλης.


Abduction (2011)

Ο Νέιθαν Χάρπερ σερφάροντας στο διαδίκτυο βρίσκεται μπροστά σε μία παιδική του φωτογραφία σε ένα site για εξαφανισμένα άτομα. Αποφασίζει λοιπόν να ανακαλύψει την πραγματική του ταυτότητα και ανακαλύπτει ότι οι γονείς του δεν είναι αυτό που λένε ότι είναι. Όταν αρχίζει να καταδιώκεται από αστυνομία, κυβερνητικούς πράκτορες και μυστηριώδεις φιγούρες, η αναζήτηση του Νέιθαν για την αλήθεια μετατρέπεται σε ένα θανάσιμο παιχνίδι διαφυγής.


Johnny English Reborn
(2011)
Μεταφρασμένος Τίτλος: Johnny English: Η Επιστροφή

Έτος 2011, οι βρετανικές Μυστικές Υπηρεσίες βρίσκονται σε αδιέξοδο κι αναγκάζονται να αναθέσουν, μια εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση, την προστασία του ηγέτη της Κίνας από έναν αυτομολήσαντα της ΜΙ7 σε μια σύνοδο κορυφής, στον πιο αδέξιο πράκτορά τους, πράγμα που οδηγεί σε τραγελαφικές καταστάσεις.


Drive (2011)

Ένας κασκαντέρ που εργάζεται ως οδηγός σε ταινίες δράσης, συμμετέχει και σε ληστείες. Μετά από μια αποτυχημένη απόπειρα ληστείας, θα διαπιστώσει ότι υπάρχει ένα συμβόλαιο θανάτου εις βάρος του. Με αυτό ως δεδομένο θα το σκάσει, παίρνοντας όμως μαζί του το κορίτσι ενός πρώην κατάδικου.


I Don`t Know How She Does It
(2011)
Μεταφρασμένος Τίτλος: Μα Πώς Τα Καταφέρνει!

Η Κέιτ εργάζεται σε μια εταιρεία οικονομικής διαχείρισης στη Βοστώνη και είναι παντρεμένη με τον αρχιτέκτονα Ρίτσαρντ με τον οποίο έχει δύο μικρά παιδιά. Παρόμοια είναι η καθημερινότητα και για την καλύτερή της φίλη, Άλισον. Όταν η Κέιτ θα αναλάβει ένα νέο πρότζεκτ το οποίο απαιτεί συχνά ταξίδια στη Νέα Υόρκη, ο Ρίτσαρντ επίσης κερδίζει μια νέα δουλειά, που τόσο πολύ ποθούσε και ο χρόνος τους πλέον είναι ελάχιστος. Η κατάσταση περιπλέκεται περισσότερο, όταν ο νέος συνέταιρος της Κέιτ, Τζακ, αρχίζει να εκφράζει ένα ενδιαφέρον γι` αυτήν.


TT3D: Closer to the Edge
(2011)
Μεταφρασμένος Τίτλος: TT3D: Αδρεναλίνη στο Κόκκινο

Το ντοκιμαντέρ διερευνά τους λόγους που κάνει τους σύγχρονους αθλητές αγώνων μοτοσυκλέτας να αυτοί τη ζωή τους για να κερδίσουν τον πιο επικίνδυνο αγώνα στον κόσμο, το διάσημο TT Zero, του πρωταθλήματος μοτοσυκλέτας της Νήσου του Μαν. Η ταινία είναι τρισδιάστατη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης