Με όπλα τύπου καλάσνικοφ και χειροβομβίδες επιβράβευσε ραδιοφωνικός σταθμός της Σομαλίας τους νικητές παιδικού διαγωνισμού, με θέμα την απαγγελία του Κορανίου. Ο Radio Andalus, όπως ονομάζεται ο συγκεκριμένος σταθμός, ανήκει σε ισλαμιστές και έχει την υποστήριξη του Αλ Σαμπάαμπ, ο οποίος πρωτοστατεί στις προσπάθειες για ανατροπή του προέδρου της χώρας.

Το πρώτο βραβείο του διαγωνισμού απαγγελίας του Κορανίου για παιδιά ήταν ένα AK – 47 και 450 λίρες, το δεύτερο ένα ακόμα ΑΚ – 47 και 320 λίρες ενώ το παιδί που πήρε την τρίτη θέση κέρδισε δύο χειροβομβίδες F1 και 250 λίρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα, σε ιστοσελίδα Σομαλών αντικαθεστωτικών και ακραίων ισλαμιστών δημοσιεύτηκαν φωτογραφίες του ισλαμιστή ηγέτη, σεΐχη Μουχτάρ Ρομπόου, καθώς έδινε τα βραβεία στην Ελάσα Μπιάχα, μόλις 11 μίλια από το Μογκαντίσου.

Οι κατά τόπους ομάδες των ισλαμιστών που υποστηρίζουν τον Αλ Σαμπάαμπ απαγόρευσαν σε όλες τις περιοχές στις οποίες επικράτησαν τις κινηματογραφικές ταινίες, τα ringtone στα κινητά, τις αναμεταδόσεις ποδοσφαιρικών αγώνων και τον χορό ακόμα και στους γάμους. Συστηματική είναι επίσης η στρατολόγηση παιδιών κάτω των 15 ετών.

Η παγκόσμια κρίση, πάντως, μάλλον έχει πλήξει και τους Σομαλούς εξτρεμιστές, καθώς τα βραβεία του ανάλογου διαγωνισμού το 2009 περιελάμβαναν μέχρι και… αντιαρματικές νάρκες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Πέτρος Σιδερέας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης