Ο επικεφαλής της ισραηλινής διπλωματίας, Αβίγκντορ Λίμπερμαν, προειδοποίησε εκ νέου σήμερα ότι το αίτημα ένταξης ενός παλαιστινιακού κράτους στον Ο.Η.Ε. δεν θα μείνει αναπάντητο από την πλευρά του Ισραήλ.

«Η παλαιστινιακή πρωτοβουλία δεν θα μείνει αναπάντητη από την πλευρά του Ισραήλ, αλλά δεν νομίζω ότι πρέπει να δώσω περισσότερες λεπτομέρειες» τόνισε ο Λίμπερμαν στον ραδιοσταθμό του ισραηλινού στρατού από τη Νέα Υόρκη. «Πρέπει να δούμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα. Διαθέτουμε τα μέσα για να τα αντιμετωπίζουμε» πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ απέκλεισε, παράλληλα, κάθε πάγωμα των ισραηλινών εποικιστικών δραστηριοτήτων στη Δυτική Όχθη και την Ανατολική Ιερουσαλήμ. «Δεν θα υπάρξει πάγωμα ούτε για μια ημέρα» διαβεβαίωσε ο Λίμπερμαν, απορρίπτοντας ένα από τα αιτήματα των Παλαιστινίων για την επανάληψη των διαπραγματεύσεων, που έχουν διακοπεί εδώ και έναν χρόνο.

Ο Λίμπερμαν διέψευσε τις δηλώσεις που του απέδωσε η εφημερίδα «Γιεντιότ Αχαρονότ», σύμφωνα με τις οποίες απείλησε να προκαλέσει κατάρρευση του κυβερνώντος συνασπισμού, εάν ο πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, δεν επιβάλει κυρώσεις κατά των Παλαιστινίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης