Ως αφελή και επικίνδυνη χαρακτήρισε την πολιτική του προέδρου των Η.Π.Α., Μπαράκ Ομπάμα, στη Μέση Ανατολή ο πολιτικός του αντίπαλος και υποψήφιος για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του 2012, Ρικ Πέρι.

«Ο Ομπάμα απομόνωσε και υπονόμευσε το Ισραήλ, γεγονός που ενθάρρυνε την επιθετικότητα των εχθρών μας. Έχει υιοθετήσει μια πολιτική που δίνει την ίδια σημασία στις διεκδικήσεις Ισραηλινών και Παλαιστινίων, συμπεριλαμβανομένων και όσων ενορχηστρώνουν τρομοκρατικές ενέργειες. Δε θα βρισκόμαστε στο χείλος του γκρεμού, αν η πολιτική του Ομπάμα για τη Μέση Ανατολή δεν ήταν αφελής, αλαζονική και επικίνδυνη», υπογράμμισε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, συνοδευόμενος από πολλούς εκπροσώπους της εβραϊκής κοινότητας της Νέας Υόρκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ενισχυμένοι από την πολιτική της κυβέρνησης Ομπάμα και τους απολογητές τους στον Ο.Η.Ε., οι Παλαιστίνιοι εκμεταλλεύονται την αστάθεια στη Μέση Ανατολή, ελπίζοντας ότι θα πετύχουν το στόχο τους χωρίς παραχωρήσεις και απευθείας διαπραγματεύσεις με το Ισραήλ», πρόσθεσε.
Ήταν η πρώτη φορά που ο πολιτικός αντίπαλος του Μπαράκ Ομπάμα τοποθετήθηκε σε θέματα εξωτερικής πολιτικής.

«Αν ο Ο.Η.Ε. εγκρίνει το αίτημα των Παλαιστίνιων και αναγνωρίσει το κράτος τους, η αμερικανική κυβέρνηση θα πρέπει να επανεξετάσει την οικονομική βοήθεια που δίνει τόσο στους Παλαιστίνιους όσο και στον Ο.Η.Ε. και να κλείσει το γραφείο της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (OLP) στην Ουάσινγκτον», συμπλήρωσε.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης