Η επίτευξη του γκολ, που θα ρεφάρει αυτό του Γιώργου Καραγκούνη, από τον πρώτο αγώνα είναι ο σκοπός της Βιγιαρεάλ στον αυριανό επαναληπτικό του ΟΑΚΑ (21:45 – ΝΕΤ), σύμφωνα με όσα δήλωσε ο προπονητής του «κίτρινου υποβρύχιου», Μανουέλ Πελεγκρίνι.

«Σίγουρα ο Παναθηναϊκός ευνοείται και με το 0-0, αλλά εμείς θα μπούμε για να κερδίσουμε. Πιστεύω ότι θα πρέπει να αγωνιστούμε και στα 90 λεπτά με τον ίδιο τρόπο και να πετύχουμε το γκολ όταν μας δοθεί η ευκαιρία», τόνισε ο Χιλιανός προπονητής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το γεγονός ότι η ισπανική ομάδα είχε στον πρώτο αγώνα την κατοχή δεν την ευνόησε και αυτό είναι κάτι που επεσήμανε ο Πελεγκρίνι:

«Το ελπίζαμε, αλλά είδαμε ότι ενώ κάτι τέτοιο έγινε στο Μαδριγάλ τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως θα θέλαμε».

Όσο για τους παίκτες του Παναθηναϊκού, αλλά και για τους «πράσινους», ο Χιλιανός τόνισε: «Δεν ξεχωρίζω κάποιον συγκεκριμένα, έχει καλούς παίκτες σε όλες τις γραμμές. Βάσει των αποτελεσμάτων που έχει εδώ, αυτό είναι κάτι που φαίνεται, αλλά αύριο το ματς είναι εντελώς διαφορετικό και η σύνθεση που θα κατεβάσει ο αντίπαλός μας θα είναι τέτοια που οποιαδήποτε ομάδα μπορεί να προκριθεί».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κλείνοντας ο Πελεγκρίνι σημείωσε: «Ποτέ δεν πίστευα ότι κάποια από τις δύο ομάδες ήταν η ευνοημένη της κλήρωσης. Ο Παναθηναϊκός τελείωσε πρώτος στον όμιλό του και καμία από τις δύο δεν έχει το πλεονέκτημα. Όποια παίξει καλύτερα αύριο θα είναι αυτή που θα προκριθεί».

Τους παίκτες της Βιγιαρεάλ εκπροσώπησε ο Ζοάο Καπντεβίλα, ο οποίος δήλωσε: «Παρά το γεγονός ότι δεν μπορέσαμε να σκοράρουμε ανάλογα με τις ευκαιρίες που είχαμε στο πρώτο παιχνίδι θεωρώ ότι αύριο θα έχουμε άλλη μια ευκαιρία για να το κάνουμε και να προκριθούμε. Εκείνο που θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας είναι ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί να σκέφτεται το 1-1 του πρώτου αγώνα και κατά τη γνώμη μου δεν περιμένουμε να δούμε διαφορετικά πράγματα. Αν αμυνθούμε σωστά θα έχουμε τις ευκαιρίες για να σκοράρουμε και να περάσουμε στην επόμενη φάση. Αν συγκρίνουμε τις ομάδες που συμμετείχαν, ναι μας φάνηκε ότι ευνοηθήκαμε μετά την κλήρωση με τον Παναθηναϊκό. Δεν είναι η πιο δύσκολη ομάδα στην Ευρώπη, αλλά έχει μία ιστορία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Παρ’ όλα αυτά εξακολουθούμε να πιστεύουμε στην πρόκριση».

Τέλος για την ατμόσφαιρα που θα δημιουργήσουν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού, ο έμπειρος αμυντικός επεσήμανε: «Είναι φυσιολογικό να έρθουν και να στηρίξουν την ομάδα τους. Αυτό δε μας ανησυχεί, όσο αυτοί που θα παίξουν στον αγωνιστικό χώρο. Το πιο αδύνατο σημείο του Παναθηναϊκού είναι ότι αν σκοράρουμε πρώτοι μπορεί να προκριθούμε, ενώ το πιο ισχυρό είναι ότι ο αντίπαλός μας προκρίνεται με το 0-0».

Το πρωί, οι παίκτες της Βιγιαρεάλ επισκέφτηκαν την Ακρόπολη και τον Παρθενώνα. Οι ποδοσφαιριστές της ισπανικής ομάδας έκαναν δηλώσεις και εκτός από το θαυμασμό τους για τα μνημεία πολιτισμού της Αθήνας, εξέφρασαν την πεποίθησή τους ότι θα προκριθούν στους «8» του θεσμού.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης