Πολλοί έχουν την απορία για το αν πρέπει και πόσο να… τρέχουν στον δρόμο, όταν σέρνουν πίσω από το αυτοκίνητό τους τρέιλερ. Σε κάθε περίπτωση υπάρχει όριο ταχύτητας που πρέπει να τηρείται διά… ροπάλου και αυτό κυμαίνεται κάτω από το όριο που έχουν τα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν χωρίς να σέρνουν τρέιλερ.

Σύμφωνα με τον Κ.Ο.Κ., για τα επιβατικά οχήματα τα οποία φέρουν ελαφρά ρυμουλκούμενα (π.χ. μπαγκαζιέρα), το όριο στον αυτοκινητόδρομο είναι τα 100 χλμ./ώρα. Από εκεί και πέρα, σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας το όριο είναι τα 90 χλμ./ώρα, ενώ στο υπόλοιπο οδικό δίκτυο (πλην κατοικημένων περιοχών) ισχύει το όριο των 80 χλμ./ώρα. Για τα επιβατικά με ρυμουλκούμενα, όπως για παράδειγμα ένα σκάφος, το όριο στον αυτοκινητόδρομο ορίζεται στα 90 χλμ./ώρα, ενώ στις περιπτώσεις δρόμων ταχείας κυκλοφορίας και λοιπών το όριο πέφτει στα 80 χλμ./ώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε κάθε περίπτωση, δεν πρέπει να ξεχνάμε να λαμβάνουμε όλα τα μέτρα ασφαλείας και να ελέγχουμε το τρέιλερ, πριν ξεκινήσουμε, είτε πρόκειται να καλύψουμε κάποια κοντινή απόσταση είτε κάποια μακρινή.

Επιμέλεια: Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης