Τουλάχιστον 36 άνθρωποι έπεσαν νεκροί την Κυριακή το βράδυ από τα πυρά ενόπλων σε μπαρ της πρωτεύουσας της χώρας, Μπουζουμπούρα, μετέδωσε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο, BBC.

Σύμφωνα με ιατρικές πηγές, οι τραυματίες ήταν τόσοι πολλοί που το κεντρικό νοσοκομείο της πόλης αδυνατούσε να διαχειριστεί την κατάσταση, την ίδια στιγμή που ένας σωρός από πτώματα είχε συσσωρευτεί σε πάρκινγκ αυτοκινήτων. «Άκουσα κάποιον να φωνάζει “σκοτώστε τους όλους” και μετά καταιγισμό πυροβολισμών. Ορισμένοι από τους ενόπλους ήταν μεταμφιεσμένοι σε αστυνομικούς», ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας στο BBC.

Αν και όλες οι παραστρατιωτικές οργανώσεις της αφρικανικής χώρας έχουν καταθέσει τα όπλα από το 2009, σποραδικές επιθέσεις σημειώνονται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διεθνείς αναλυτές αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο η χθεσινή πολύνεκρη επίθεση να συνδέεται με τις επεισοδιακές εκλογές του 2010 και να πρόκειται για πράξη αντεκδίκησης. Τότε, ο πρώην επικεφαλής των «Εθνικών Δυνάμεων για την Απελευθέρωση του Μπουρουντί» (FNL), Agathon Rwasa, είχε αποσυρθεί από την εκλογική διαδικασία και στη συνέχεια είχε φύγει από τη χώρα κατηγορώντας την τότε κυβέρνηση για νοθεία.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης