Dogville (2003)

Στην Αμερική του κραχ (δεκαετία του 1930), μια μυστήρια κοπέλα, η Γκρέις, καταλήγει καταδιωκόμενη σε μικρή πόλη, κρυμμένη από τα Βραχώδη Όρη. Οι κάτοικοι ξεπερνούν τις αρχικές τους ανησυχίες και τελικά, με την επιμονή του επινοητικότερου αυτών, συμφωνούν να τη βοηθήσουν, αφήνοντάς την να μείνει. Όμως, της ορίζουν, αρχικά καλοπροαίρετα, την προϋπόθεση να κάνει κάποιες δουλειές σε όλους με ελάχιστη ανταμοιβή. Όσο, όμως, εμφανίζονται οιωνοί κίνδυνου, με την αστυνομία και γκάγκστερ να την ψάχνουν, τόσο οι απαιτήσεις τους γίνονται μεγαλύτερες απέναντί της, ώσπου φτάνουν στα όρια της ασυδοσίας. Η κοπέλα υπομένει τα πάντα με σιωπηλό πόνο και παράλογη κατανόηση, αλλά δεν έχει πει την τελευταία της κουβέντα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Mother`s Day (2010)

Μεταφρασμένος Τίτλος: Θανάσιμη Μητέρα

Μια οικογένεια εγκληματιών επιστρέφει στο παλιό της σπίτι, όπου πλέον κατοικεί ένα νεαρό ζευγάρι που έχει καλέσει τους φίλους του να περάσουν μαζί το βράδυ. Η οικογένεια, υπό τις οδηγίες της μητέρας τους, τρομοκρατεί και κρατά όμηρους τους νέους ενοίκους και τους καλεσμένους τους, ενώ έξω επικρατεί κατάσταση συναγερμού για ακραία καιρικά φαινόμενα. Οι καταστάσεις βγαίνουν εκτός ελέγχου, όταν γίνεται αποτυχημένη προσπάθεια απόδρασης και η τιμωρία είναι παραδειγματική.


Cowboys & Aliens (2011)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μεταφερόμαστε στο 1875 στην περιοχή του Νέου Μεξικό. Ένας άγνωστος με απώλεια μνήμης βρίσκεται ξαφνικά στην έρημη πόλη της Άφεσης. Το παρελθόν του είναι άγνωστο και μυστηριώδες, ενώ μοναδικό στοιχείο για το ποιος είναι αποτελεί το περικάρπιο που φορά. Δεν θα του πάρει πολύ χρόνο να συνειδητοποιήσει πως η Άφεση είναι μια πόλη που ζει μέσα στον φόβο, πως οι κάτοικοι της δεν υποδέχονται με χαρά τους ξένους και πως κανείς δεν κουνιέται στους δρόμους της, αν δεν το διατάξει ο σκληροτράχηλος συνταγματάρχης Ντόλαρχαϊντ. Η απομονωμένη αυτή και περίεργη πόλη θα αντιμετωπίσει την επίθεση εισβολέων από τον ουρανό, με αγνώστου προέλευσης τέρατα να απειλούν τους κατοίκους. Έτσι ο ξένος που απέρριψαν αποτελεί και τη μόνη ελπίδα σωτηρίας τους. Κι ενώ εκείνος σιγά-σιγά αρχίζει να θυμάται ποιος είναι και από πού κατάγεται, συνειδητοποιεί πως έχει ένα μυστικό που μπορεί να βοηθήσει την πόλη να αντιμετωπίσει την εξωγήινη απειλή.

Crazy, Stupid, Love. (2011)

Λίγο μετά τα σαράντα του, ο καθώς πρέπει Καλ Γουίβερ ζει το αμερικάνικο όνειρο. Έχει μια καλή δουλειά, ένα ωραίο σπίτι, καταπληκτικά παιδιά και είναι παντρεμένος με την παιδική του αγάπη. Όταν, όμως, μαθαίνει ότι η σύζυγός του, Έμιλι, όχι μόνο τον απάτησε, αλλά θέλει και διαζύγιο, η «τέλεια» ζωή του καταρρέει. Ο καημένος ο Καλ που έχει δεκαετίες ολόκληρες να φλερτάρει και να βγει ραντεβού, πρέπει να ξαναμπεί στο παιχνίδι. Αλλά δεν τα καταφέρνει και με ιδιαίτερη επιτυχία… καθώς κατορθώνει να ξεχωρίσει μεν, ως η επιτομή του άκομψου και χοντροκομμένου φλερτ δε.
Χωρισμένος πια, ο Καλ περνάει τα βράδια του στο τοπικό μπαρ, όπου θα γνωρίσει τον τριαντάρη γόη, Τζέικομπ Πάλμερ. Ο καινούργιος του φίλος αποφασίζει να τον καθοδηγήσει, ώστε να τον βοηθήσει να ξεπεράσει τη γυναίκα του και να αρχίσει να ξαναζεί τη ζωή του.


Quartier Lointain (2010)

Μεταφρασμένος Τίτλος: Τα Μικρά Όνειρα της Νιότης μου
Γνωστό και ως: A Distant Neighborhood

Ο Τομάς, ένας παντρεμένος 50χρονος οικογενειάρχης, επιστρέφοντας από ένα επαγγελματικό ταξίδι, παίρνει κατά λάθος άλλο τρένο και καταλήγει στην πόλη όπου μεγάλωσε και την οποία δεν είχε επισκεφθεί για χρόνια. Πηγαίνει στον τάφο της μητέρας του, γεμάτος από αναμνήσεις, τόσο από εκείνη όσο και από τον πατέρα του, που εξαφανίστηκε την παραμονή της επετείου του γάμου του, 40 χρόνια πριν. Νιώθοντας έντονη ζαλάδα, χάνει τις αισθήσεις του. Όταν όμως συνέρχεται, το όνομα της μητέρας του δεν αναγράφεται πλέον στον τάφο. Άραγε, ονειρεύεται… ή μήπως έχει ταξιδέψει στο παρελθόν; Μπορεί ίσως, ως παιδί και πάλι, να αποτρέψει αυτή τη φορά την επικείμενη εξαφάνιση του πατέρα του;


Happythankyoumoreplease (2010)

Μεταφρασμένος Τίτλος: Ερωτευμένοι στη Νέα Υόρκη

Ενώ ο Σαμ, ένας αιώνιος εργένης, κατευθύνεται προς ένα σπουδαίο επαγγελματικό ραντεβού, βρίσκει τον Ρασίντ, ένα μικρό αγόρι που έχει χαθεί στο μετρό. Όταν ο Ρασίντ αρνείται να πάει στην αστυνομία, ο Σαμ του υπόσχεται ότι θα τον κρατήσει κοντά του για λίγες μέρες. Έτσι, ζουν μαζί για λίγο καιρό κι ο Ρασίντ γνωρίζει τους φίλους του Σαμ, καθημερινούς ανθρώπους με νεανικές ανησυχίες.


La Guerre des Boutons (2011)

Μεταφρασμένος Τίτλος: Ο Πόλεμος των Κουμπιών
Γνωστό επίσης ως: War of the Buttons (2011)

Νότια Γαλλία 1957, μια ομάδα αγοριών κηρύσσει τον πόλεμο εναντία στα παιδιά του γειτονικού χωριού. Πρόκειται για ένα πόλεμο τιμής και πίστης που έχει παραμείνει ζωντανός για πολλές γενιές, όπου ο εξευτελισμός με το ξήλωμα των κουμπιών είναι η πιο τρομακτική ήττα. Δεν είναι καθόλου εύκολο όμως να γυρίζεις σπίτι με σκισμένα ρούχα και χαμένα κουμπιά και να μη βρίσκεις τον μπελά σου.

Ριμέικ της κλασικής ταινίας του 1962.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης