Η Αφρικανική ”χρυσή” γάτα έχει το διπλάσιο μέγεθος από τις κατοικίδιες και ζει στα τροπικά δάση της Δυτικής και της Κεντρικής Αφρικής.

Οι Αφρικανικές χρυσές γάτες όμως δεν έχουν μόνο ”χρυσαφί” τρίχωμα αλλά και ασημογκρί, μαύρο, καφέ ή κοκκινωπό. Είναι ιδιαίτερα μοναχικές ενώ οι αρσενικές μεγαλώνουν με τρυφερότητα τα μωρά γατάκια. Σε κάθε γέννα, κάνουν 3 γατάκια και έχουν ζήσει για 15 χρόνια, υπό αιχμαλωσία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Αφρικανική χρυσή γάτα τρέφεται με τρωκτικκά, πουλιά και μικρές μαϊμούδες και κυνηγά τη νύχτα. Κατά τη διάρκεια της μέρας κρύβονται στα δέντρα, αφού σκαρφαλώνουν πανεύκολα γι αυτό δεν τις βλέπει κανείς συχνά. Το είδος της θεωρείται ιδιαίτερα τρωτό από τους ειδικούς, καθώς δεν εκλείπουν τα παράνομα κυνήγια . . .

Για πρώτη φορά, μία ομάδα αποφοίτων του ”ΠΑΝΘΗΡΑ”, οργάνωσης στο Gabon, με αποστολή να εξασφαλίσουν ένα καλό μέλλον για τις άγριες γάτες, μέσω επιστημονικής προσέγγισης και δράσης για την συντήρηση τους παγκόσμια, κατάφεραν να καταγράψουν τις κινήσεις της χρυσής γάτας, στήνοντας κάμερες στα δάση.

Στο πρώτο video που έδωσαν στη δημοσιτότητα βλέπετε μία χρυσή γάτα ακριβώς μπροστά στη κάμερα ενώ στο δεύτερο video θα δείτε ένα νεαρό αρσενικό που κυνηγά μία νυχτερίδα, κατά τη διάρκεια της νύχτας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: adespoto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης