Η νέα ηγεσία της Λιβύης ζήτησε το βράδυ της Τετάρτης από τον Νίγηρα να εμποδίσει την είσοδο στο έδαφός του Μουαμάρ Καντάφι, ο οποίος από άγνωστη τοποθεσία κατήγγειλε τα ψεύδη περί διαφυγής του στη γειτονική της Λιβύης χώρα.

Σε ηχητικό μήνυμα που μεταδόθηκε τη νύκτα από το τηλεοπτικό δίκτυο της Δαμασκού Arrai, ο Μουαμάρ Καντάφι κατήγγειλε «τον ψυχολογικό πόλεμο και τα ψεύδη που διαδίδονται». «Είμαστε έτοιμοι στην Τρίπολη και παντού αλλού να εντείνουμε τις επιθέσεις εναντίον των ποντικιών και των μισθοφόρων, που δεν είναι παρά ένα κοπάδι σκυλιών» είπε διαβεβαιώνοντας ότι το ΝΑΤΟ θα ηττηθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην Τρίπολη, ο Μαχμούντ Τζιμπρίλ, δεύτερος στην ιεραρχία του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου, έφθασε χθες στην πρωτεύουσα για πρώτη φορά από την πτώση της. Ωστόσο το Συμβούλιο επανέλαβε ότι η μεταφορά της κυβέρνησης στην λιβυκή πρωτεύουσα δεν θα πραγματοποιηθεί πριν από την πλήρη απελευθέρωση της Λιβύης.

Σύμφωνα με το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο, οι μαχητές του περιμένουν τη λήξη το Σάββατο του τελεσιγράφου προς τις κανταφικές δυνάμεις στη Σύρτη και το Μπάνι Ουαλίντ, όπου φθάνουν ενισχύσεις των αντικανταφικών δυνάμεων.

Διαβάστε επίσης: Νέο ηχητικό μήνυμα του Καντάφι
Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου 2011, 05:49

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης