Σπουδαία ανακάλυψη από επιστημονική ομάδα του αυστραλιανού πανεπιστημίου «Μονάς» με επικεφαλής την ελληνικής καταγωγής μικροβιολόγο, Ντένα Λύρα και τον καθηγητή του τμήματος μικροβιολογίας του πανεπιστημίου, Τζούλιαν Ρουντ, οι οποίοι έπειτα από δεκαετείς και πλέον έρευνες κατόρθωσαν να εντοπίσουν τα μυστικά ενός ανθεκτικότατου και άκρως επικίνδυνου νοσοκομειακού βακτηρίου που «σκοτώνει» κυρίως ηλικιωμένους ασθενείς.

Το συγκεκριμένο βακτήριο είναι η κύρια αιτία διάρροιας κυρίως σε ασθενείς άνω των 65 ετών που λαμβάνουν αντιβιοτικά ως φαρμακευτική αγωγή. Τα αντιβιοτικά καταστρέφουν όσα βακτήρια βοηθούν τον οργανισμό επιτρέποντας την ανάπτυξη των βλαβερών βακτηριών τα οποία προκαλούν χρόνια φλεγμονή η οποία είναι ιδιαιτέρως δύσκολο να αντιμετωπιστεί και συνήθως οδηγεί στο θάνατο.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα πάντως με την ομογενή μικροβιολόγο παρότι αυτή η ανακάλυψη θα προσφέρει τα μέγιστα οδηγώντας σε καλύτερες μεθόδους φαρμακευτικής αντιμετώπισης του εν λόγω βακτηρίου δεν μπορεί να τεθεί χρονικός ορίζοντας στο πότε θα είναι έτοιμα τα νέα φάρμακα, προκειμένου να κυκλοφορήσουν στην αγορά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης