Το εθνικό συμβούλιο για την αλλαγή και τη δημοκρατία (CNCD), το οποίο αποτελείται από τα κόμματα της αντιπολίτευσης και κινήματα ανταρτών του Τσαντ, απηύθυνε «έκκληση για τον άμεσο τερματισμό της σφαγής των πολιτών του Τσαντ και του μαύρου πληθυσμού στην Λιβύη», σε σημερινή του ανακοίνωση.

«Το CNCD εκφράζει τον αποτροπιασμό του για την σφαγή και την απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση των πολιτών του Τσαντ και γενικά των πληθυσμών των μαύρων» στη Λιβύη, αναφέρει ανακοίνωση του συνασπισμού, ο οποίος εδρεύει στην Γαλλία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι μαρτυρίες και οι αναφορές διαφόρων οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ανάμεσά τους το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και η Διεθνής Αμνηστία, κάνουν λόγο για εκατοντάδες νεκρούς άμαχους ή για βασανιστήρια λόγω του χρώματος του δέρματός τους», σημειώνει ο συνασπισμός.

Το συμβούλιο, καλεί τις νέες λιβυκές αρχές, «να λάβουν όλα τα μέτρα για να εγγυηθούν την ασφάλεια των κρατουμένων» και να επιτρέπουν στον Ερυθρό Σταυρό να παρέχει βοήθεια στους «τρομοκρατημένους πληθυσμούς».

Επιπλέον, ο συνασπισμός καλεί τους αξιωματούχους του ΝΑΤΟ και «ιδιαίτερα τη Γαλλία» όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, να προστατεύουν τον άμαχο πληθυσμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Πέτρος Σιδερέας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης