Μήνυση για την υποβάθμιση του υγροτόπου της εκβολής Αποσελέμη και την απραξία των «οικείων αρμόδιων αρχών» σχετικά με την αποτελεσματική φύλαξη του κατέθεσε η WWF Ελλάς.

Η WWF Ελλάς κατήγγειλε δημόσια τις πρόσφατες παράνομες δραστηριότητες στην εκβολή Αποσελέμη στις 19 Αυγούστου, ενώ στις 23 του ίδιου μήνα έστειλε αναλυτική επιστολή-καταγγελία προς όλους τους αρμόδιους φορείς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπλέον, οι «Πολίτες για την κοινωνία για το περιβάλλον» έστειλαν ανοιχτή επιστολή προς το δήμαρχο Χερσονήσου, ενώ η δημοτική αρχή επιβεβαίωσε τα καταγγελλόμενα και ζήτησε την παρέμβαση του εισαγγελέα.

Από την πλευρά τους, οι βουλευτές Ηρακλείου, Μιχάλης Κριτσωτάκης, Λευτέρης Αυγενάκης και Μανόλης Στρατάκης, υπέβαλαν ερωτήσεις-αναφορές προς τους αρμόδιους υπουργούς.

Σημειώνεται ότι παρ’ όλο που η υποβάθμιση του υγροτόπου έγινε ευρέως γνωστή, μοτοσικλετιστές εξακολουθούσαν να επισκέπτονται την εκβολή του Αποσελέμη για να κάνουν motocross, ενώ η περιοχή είναι χαρακτηρισμένη και προστατεύεται ως υγρότοπος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακόμη, η WWF Ελλάς αναφέρει ότι έχει καταγγείλει αρμοδίως και επανειλημμένα μία σειρά παράνομων δραστηριοτήτων που υποβαθμίζουν τον υγρότοπο του Αποσελέμη, οι οποίες αν και διαπιστώθηκαν και έχουν σχηματιστεί δικογραφίες, ποτέ δεν αποκαταστάθηκαν οι περιοχές των επεμβάσεων, με αποτέλεσμα ο υγρότοπος να συρρικνώνεται διαρκώς.

Eπιμέλεια: Μαρία Αντωνοπούλου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης